A fost război. Ecoul lui și-acum mai este viu…

Eroii căzuți în cel mai cumplit război din istoria omenirii au fost comemorați astăzi și la Orhei.
Conducerea raionului și a municipiului Orhei, în persoana domnilor Dinu Țurcanu și Pavel Verejanu, împreună cu doamna Marina Tauber, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, au depus flori la monumentul Eroilor căzuți în cel de-al doilea război mondial amplasat în centrul orașului Orhei, dar și la memorialul amplasat pe teritoriul Cimitirului Evreiesc din Orhei. Cu depunere de flori și păstrarea unui minut de reculegere în cinstea Eroilor, la memorialele din Slobozia Doamnei și cel din Cimitirul Central – au fost delegați vicepreședinții raionului Orhei și viceprimarii municipiului Orhei.
Pe lângă persoanele oficiale care au depus flori la memorialele ridicate în cinstea ostașilor căzuți pe câmpul de luptă, rând pe rând – cu flori și lumânări se apropiau zeci de orheieni ca să aducă un omagiu celor care și-au dat viața în lupta dusă împotriva imperiului fascist. Părinți cu copii, bunei, persoane care probabil și-au pierdut în acest război rude sau pur și simplu apreciază eroismul de care au dat dovadă soldații de 16-17 ani care plecau pe furiș la război să-și apere părinții, frații mai mici, Patria…
Astăzi, la 75 de ani de la capitularea naziștilor rămâne doar să apreciem gestul celor care nu au dat uitării Prețul plătit cândva de buneii noștrii în numele Libertății! Posibil că, atâta timp cât vor trăi amintirile în inimile noastre și a urmașilor noștrii – omenirea nu va mai cunoaște asemenea vărsări de sânge!
Consiliul Raional Orhei apreciază faptul că orheienii au respectat recomandările epidemiologilor și au păstrat distanța socială, în clipele când au depus florile recunoștinței la monumentele Eroilor căzuți în cel de-al doilea război mondial.
#Mândru_că_sunt_orheian
#Ziua_Victoriei
#9Mai_75ANI

Imagini Foto
Distribuie