A FOST VOTAT ACORDUL DE ÎNFRĂȚIRE A RAIONULUI ORHEI (MDA) CU JUDEȚUL IAȘI (RO)

Astăzi, 07 iunie 2022, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Raional Orhei, a fost votat ACORDUL DE ÎNFRĂȚIRE a Raionului Orhei cu Județul Iași.

Inițiativa Președintelui Consiliului Județean Iași, Costel ALEXE, de a semna un Acord de Înfrățire dintre Județul Iași și Raionul Orhei deschide noi oportunități atât pentru comunitatea Județului Iași, cât și a raionului Orhei. Acestea presupun raporturi extinse de colaborare în domenii de interes reciproc şi promovarea de schimburi de experiență, dar și a bunelor practici în vederea implementării proiectelor de dezvoltare economică şi socială a celor două entități.

Votul acordat astăzi de Consilierii Raionali, împuternicesc președintele raionului Orhei de a semna  Acordul de Înfrățire dintre Raionul Orhei (MDA) și Județul Iași (RO). Asemenea procedură de protocol a fost respectată și de omologii Consilierilor orheieni din Județul Iași, care la data de 19 mai 2022 au împuternicit președintele Consiliului Județean Iași să semneze Acordul de Înfrățire a Județului cu Raionul Orhei.  

În cadrul ședinței de astăzi, Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei a informat Consilierii Raionali despre numeroasele discuții purtate cu conducerea Consiliului Județean Iași care au precedat evenimentul ce se desfășoară astăzi în Orhei și, evenimentul similar desfășurat în Iași unde Consiliul Județean a votat în unanimitate semnarea Acordului de Înfrățire dintre Județul Iași și Raionul Orhei.

„Suntem cointeresați ca reprezentanții din diverse domenii precum cultură și știință, reprezentanții mediului de afaceri, producătorii agricoli și nu doar, atât din judeţul Iaşi cât şi din raionul Orhei să aibă posibilitatea și oportunități egale de a se cunoaşte între ei, pentru a asigura schimbul de experienţe şi pentru a pune bazele unor relaţii de parteneriat şi cooperare reciproc avantajoase, iar faptul că printr-o acțiune similară Consiliul Județean Iași a votat semnarea Acordului de Înfrățire a Județului Iași cu Raionul Orhei, nu face decât să ne asigure de toată deschiderea în acest sens cu ulterioara lansare a unui șir de evenimente care vor consolida relațiile noastre bilaterale.

În cel mai scurt timp, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, va primi invitația noastră de a întreprinde o vizită în raionul Orhei pentru a semna Acordul în cadrul unui eveniment solemn, care va marca istoria relațiilor noastre de cooperare de acum în colo!” a precizat Președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

 

VIDEO: Intervenția domnului Dinu Turcanu, președintele Raionului Orhei in cadrul ședinței Consiliul Raional Orhei  https://fb.watch/dv1YP0p776/ 

Imagini Foto
Distribuie