A treia ediție a festivalului de suflet ”E VREMEA COLINDELOR” a bucurat publicul Orheian

E vremea colindelor, vremea bucuriei când minunea nașterii Mântuitorului cuprinde sufletele și le înnobilează! De acest lucru ne-am convins în seara zilei de 04 ianuarie, curent, în incinta CRC ”Andrei Suruceanu”, mun. Orhei, unde s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a festivalului de suflet ”E VREMEA COLINDELOR”, ce are ca scop renașterea, păstrarea și propagarea obiceiurilor de iarnă.

Evenimentul care a adunat sala arhiplină s-a desfășurat la inițiativa Vicariatului de Orhei în frunte cu Episcopul de Orhei și vicar al Mitropoliei Moldovei, Prea Sfințitul Siluan, sustinut și finanțat de Consiliului Raional Orhei in partenariat cu Primăria Municipiului Orhei.

Startul evenimentului a fost dat cu binecuvântarea Prot. mitr. Iulian Rață, Protopop de Orhei, care a accentuat faptul că colindul are menirea de a vesti, în acest context a îndemnat publicul, ca în aceste zile minunate să lase ușile deschise micilor colindători, cei care vor aduce vestea cea bună despre întruparea fiului lui Dumnezeu, despre nașterea Mântuitorului. ”Hristos se naște, Slăviți-l, Hristos din ceruri, întâmpinați-l”!

 ”Îmi place că să cred că suntem o familie unită cu dragoste față de Hristos, îi mulțumim pentru această inițiativă deosebită Prea Sfințitului Episcop Siluan si pe această cale îi transmitem toată dragostea și prețuirea noastră a tuturor locuitorilor municipiului și a raionului Orhei. Vom susține în măsura posibilităților toate demersurile Preasfinției sale și a preacuvioșilor părinți care păstoresc aici, pe meleagurile orheiene. În această frumoasă perioadă să-l slăvim pe Hristos, atunci când el se naște”, a declarat președintele raionului Dinu Țurcanu. 

 ”Am susținut această inițiativă acum trei ani, pentru că toate aceste lucruri frumoase, se întâmplă datorită bunului Dumnezeu. Cu credință alături de Vicariatul de Orhei, realizăm această colaborare. Anume colindul, își are sarcina de a aduce toate datinile către urmașii noștri”, a menționat primarul de Orhei, Pavel Verejanu.

Cu diverse colinde impresionând prin puritate și repertoriul bogat, au evoluat corul de copii ”Axios”, ansamblul Trio ”Vatra neamului”, si festivalul Colinzilor a culminat cu evoluția trupei ”Nemuritorii” din România .        

Cu acest prilej, aducem sincere mulțumiri tuturor pentru deosebita organizare și desfășurare a acestui spectacol extraordinar de colinde ce are menirea să adune laolaltă toate tradițiile și farmecul datinilor ce ne reprezintă ca neam. 

 

Cu colinde de Crăciun 

Să aveți un an mai bun! 

Și cu datina creștină, 

Să primiți în dar lumină! 

Zurgălăi și flori de gheață,

Să vă bucure de viață.

Mult noroc s-aveți în toate,

La mulți ani cu sănătate!

Imagini Foto
Distribuie