Abordări inovatoare îndreptate spre consolidarea potențialului cultural material și imaterial al raionului Orhei

Președintele Raionului Orhei, Vasile Adașan, a efectuat recent o vizită de inspectare la Centrul Raional de Cultură "Andrei Suruceanu" din Orhei.

Împreună cu directorul general al instituției, Avelin Tabarcea, cei doi au analizat implementarea unui proiect de reamenajare a teritoriului adiacent edificiului, cu posibilitatea de a utiliza spațiul din curtea instituției în contextul promovării culturii în spații alternative.

Această inițiativă face parte dintr-un efort de a crea oportunități suplimentare pentru activitățile culturale și artistice din raionul Orhei, iar vizita domnului Președinte a avut drept scop evaluarea fezabilității proiectului și identificarea modalităților în care spațiul din curtea Centrului Cultural poate fi utilizat într-un mod inovator și eficient.

În timpul vizitei, dl Vasile Adașan, Președintele Raionului Orhei a discutat cu directorul general al Centrului Cultural despre planurile de amenajare a teritoriului adiacent edificiului. Aceste planuri includ transformarea spațiului într-o zonă prietenoasă și atrăgătoare, unde pot fi organizate diverse activități culturale în aer liber.

Scopul principal al proiectului este de a oferi o alternativă la spațiile tradiționale de promovare a culturii, cum ar fi sălile de spectacol sau galeriile de artă. Prin utilizarea spațiului din curtea centrului cultural, se dorește crearea unui mediu inovator și accesibil pentru toți locuitorii raionului, oferindu-le posibilitatea de a experimenta și de a se bucura de diferite forme de artă și cultură.

Președintele Raionului Orhei a subliniat importanța dezvoltării culturii și a menționat că acest proiect de reamenajare va contribui la consolidarea și diversificarea ofertelor culturale disponibile în raionul Orhei. Totodată, dl Adașan a încurajat implicarea activă a comunității și a artiștilor locali în inițiativele culturale și a subliniat sprijinul autorităților raionale în promovarea și susținerea acestora.

Vasile Adașan și Avelin Tabarcea au convenit asupra necesității unei colaborări strânse între autorități și instituțiile culturale, pentru a asigura o implementare eficientă a proiectului. Ambii și-au exprimat încrederea că proiectul de reamenajare a teritoriului adiacent Centrului Raional de Cultură "Andrei Suruceanu" va contribui semnificativ la dezvoltarea și promovarea culturii în raionul Orhei, deschizând noi oportunități pentru artiști și, în special pentru artiștii începători să se exprime și să-și expună creațiile.

Această vizită de inspectare demonstrează angajamentul și implicarea activă a Președintelui Raionului Orhei și a directorului general al Centrului Raional de Cultură "Andrei Suruceanu" în susținerea culturii și artei locale.

Prin promovarea inițiativelor inovatoare și crearea de spații alternative pentru activitățile culturale, se consolidează identitatea culturală și se încurajează participarea activă a comunității în diversitatea artistică și culturală a raionului și municipiului nostru drag Orhei.

Imagini Foto
Distribuie