Alte zece concentratoare de oxigen au fost donate Spitalului Raional Orhei

Alte zece concentratoare de oxigen pentru pacienții cu COVID-19 în stare gravă, care necesită respirație asistată au fost donate Spitalului Raional Orhei de către Consiliul Raional Orhei.

Pe lângă cele 24 concentratoare de oxigen donate de către Consiliul Raional Orhei anterior, alte zece  concentratoare de oxigen în valoare de 234 mii lei au fost donate Spitalului Raional Orhei în prezența domnilor Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei, Pavel Verejanu, Primarul municipiului Orhei și Andrei Stratulat, director interimar al Spitalului Raional Orhei.

 Echipamentul medical esențial a fost procurat și donat Spitalului Raional Orhei îndată după solicitarea parvenită la adresa Consiliului Raional Orhei în cadrul ședinței Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică din 15 martie 2021.

 „Spitalul Raional Orhei face față situației epidemiologice actuale și numărului de internări, datorită suportului venit din partea partenerilor. Ne bucură faptul că eforturile noastre sunt consolidate și instituția noastră este dotată cu nouă tehnică pentru a acorda asistență medicală necesară pacienților, îndeosebi celor cu forme grave ale bolii.  Mulțumim echipei Partidului Politic „ȘOR” de la conducerea Consiliului Raional Orhei și Primăriei Municipiului Orhei pentru solidaritate și implicare”, a menționat dl Andrei Stratulat, directorul interimar al Spitalului Raional Orhei, în cadrul ceremoniei de predare/ primire a echipamentului medical donat de către Consiliul Raional Orhei.

 Președintele raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu, împreună cu edilul municipiului Orhei, dl Pavel Verejanu au menționat că sunt disponibili să contribuie în continuare cu susținerea sistemului medical din raionul Orhei în vederea diminuării riscului de răspândire și infectare în rândul populației, dar și în lupta medicilor depusă non-stop pentru salvarea vieții pacienților grav infectați.

 Menționăm că, de la începutul pandemiei COVID-19, echipa Partidului Politic „ȘOR”, Consiliul Raional Orhei și Primăria Municipiului Orhei au susținut sistematic instituțiile medico-sanitare din raionul Orhei prin implementarea mai multor acțiuni prompte și donarea tehnicii și echipamentului medical necesar în lupta cu noul tip al coronavirusului COVID-19.  

Imagini Foto
Distribuie