Apelul președintelui raionului Orhei, Dinu ȚURCANU, către Președintele Republicii Moldova, Maia SANDU

Jocul de-a anticipatele cu orice preț și lipsa unui guvern funcțional ne va costa enorm, foarte curând. Politicienii care încurajează această incertitudine lovesc nu doar în oponenții politici, ci și în întreg aparatul de stat, pentru că au băgat în comă instituții-cheie, vitale pentru buna funcționare a mecanismului birocratic. 

Este inadmisibil să forțezi, deliberat și conștient, adâncirea unei crize, mai ales în condițiile atât de complicate în care trăim astăzi. Și aici vorbim nu doar despre nefuncționalitatea Guvernului. Acest blocaj paralizează totul de sus în jos, până la primăriile din sate, pentru că toate aceste instituții sunt interdependente. Adică oamenii riscă nu doar să nu mai primească pensii și salarii, dar și să nu mai poată beneficia de o serie întreagă de servicii, asigurate de stat. Și asta în afară de sfera privată, care vedem deja că cedează. 

Am ajuns într-un punct critic, iar orice zi pierdută e ca o bombă cu ceas. Iar în clipa în care va exploda această bombă, nu va mai conta cine are mai multă dreptate. 

Doamnă președinte Maia Sandu, nu știu ce aveți în vedere când spuneți că poporul susține acest marasm, pentru că eu văd în jur doar frică, îngrijorare și ură. Poporul nostru este, cu adevărat, răbdător, dar să nu credeți că această răbdare este fără limite.

Dinu ȚURCANU
Președintele Raionului Orhei

Distribuie