Astăzi, 22 mai, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae!

În mai multe localități din raionul Orhei, localnicii sărbătoresc Hramul bisericii, iar locuitorii satelor Hulboaca, Puțintei, Isacova, Ciocîlteni, Biești și Slobozia Hodorogea sărbătoresc Hramul Satului.

În primele ore ale dimineții am mers la Catedrala Sfântului Ierarh Nicolae din municipiul Orhei alături de enoriașii căreia sărbătoresc hramul Sfântului lăcaș orheian. Liturghia Sfântă și Arhierească a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineţ şi Briceni, alături de un sobor impunător de preoți.

În același timp, vicepreședinții raionului Orhei au participat la Sfintele slujbe bisericești în satele care astăzi sărbătoresc Hramul Localității.

În satul Hulboaca din comuna Ghetlova am mers personal pentru a aprinde o lumânare însoțită de rugăciunile prin care îmi doresc foarte mult pace și belșug tuturor localităților din Republica Moldova, dar în special a celor din raionul Orhei care astăzi prăznuiesc Hramul Satului.

La mulți ani dragii noștri locuitori ai satelor  Hulboaca, Puțintei, Isacova, Ciocîlteni, Biești și Slobozia Hodorogea!

Vă asigur că urărilor mele de mulți ani binecuvântați se alătură întreaga noastră echipă de Primari și aleși locali, echipa Consiliului Raional Orhei, dar și a fracțiunii parlamentare a Partidului Politic „ȘOR”, în frunte cu doamna Deputat Marina Tauber și liderul nostru Ilan ȘOR.

Cu deosebit Respect,

Dinu ȚURCANU
Președintele Raionului Orhei

Imagini Foto
Distribuie