Astăzi se fac 145 de ani de la înființarea Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Jora de Mijloc, raionul Orhei!

Liturghia praznicală prilejuită aniversării a 145 de ani de la înființarea Bisericii din localitate, dar și finisării lucrărilor de reparație din interiorul lăcașului sfânt, a fost oficiată de PS Siluan Episcopul de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și al Întregii Moldove, egumen al Mănăstirii din satul Curchi.

Un sobor impunător de preoți au mulțumit prin rugăciunile sale ctitorilor care au lăsat în urmă un lăcaș sfânt, dar și celor care continuă să contribuie la menținerea lăcașului de care se bucură zeci de generații de creștini pe parcursul a 145 de ani de la zidirea acestuia.

Alături de enoriași și slujitorii sfintei biserici creștin ortodoxe din satul Jora de Mijloc, cu un mesaj de felicitare și gânduri luminoase au fost prezenți și reprezentanții administrației publice în persoana domnilor Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei și Sergu Labliuc, Primarul comunei Jora de Mijloc.

Oficialii au mulțumit Prea Sfințitului Episcop de Orhei Siluan (Șalari) și soborului de preoți pentru rugăciunile adresate Domnului de Pace și Belșug pentru ținutul și țara noastră, dar și pentru dragostea frățească și omenia care este promovată și proslăvită de Sfânta Biserică.

Preotul Paroh, Diomid Boldescu și enoriașii Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din satul Jora de Mijloc au reușit să consolideze eforturile pentru ca sfântul lăcaș din localitate să fie la cei 145 de ani la fel de luminos precum era lăsat din bătrâni și în acest context, conducerea raionului Orhei adresează încă odată cele mai sincere felicitări cu prilejul frumoasei aniversări însoțite de tradiționalul:

La Mulți Ani Fericiți și toți Binecuvântați!

Imagini Foto
Distribuie