Astăzi, se împlinesc 77 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa și capitularea Germaniei Naziste.

Pentru întreaga omenire, acel război a însemnat distrugere, tragedie și profundă suferință. De asemenea, a însemnat eroism și multă jertfă din partea tuturor celor care au luptat cu arma în mână, pentru a înfrunta dușmanul și pentru a ne apăra țara, libertatea și dreptul la pace.

Pentru a comemora victimele celui de-al doilea război Mondial, autoritățile publice locale în frunte cu Președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu și Primarul Municipiului Orhei, Pavel Verejanu, au participat alături de alți mii de cetățeni ai Republicii Moldova la Marșul de Comemorare a Eroilor desfășurat în capitala țării, după care au mers cu depunere de flori la Monumentele Eroilor căzuți pe câmpurile de luptă situate în raza raionului și municipiului Orhei. 

Oficialii mai întâi au depus flori la monumental central din municipiul Orhei, după care s-au deplasat la cimitirul central unde se odihnesc în somnul veșnic zeci de soldați care și-au pierdut viața în luptele pentru apărarea Orheiului, la monumental Soldaților Eroi din sectorul Slobozia Doamnei și la Cimitirul Evreiesc unde au fost depuse flori în memoria victimelor Holocaustului.

Memorie veșnică celor căzuți în groaznicul război, victimelor și apărătorilor Eroi!... Pace tuturor pe acest Pământ!

Imagini Foto
Distribuie