Atmosferă de poveste la Orhei. Mii de ornamente specifice sărbătorilor pascale au împânzit orașul

Orheiul a fost decorat de Paște, iar locuitorii municipiului au primit în dar narcise

Înainte de Paște, Orheiul a îmbrăcat straie de sărbătoare. Mii de ornamente specifice sărbătorilor pascale au fost montate pe străzile municipiului Orhei. Ouă mari, colorate, instalații luminoase, aranjamente florale încântă privirile locutorilor și oaspeților municipiului și raionului Orhei. Totodată, în vinerea mare, localnicii au fost surprinși plăcut de echipa Partidului „ȘOR” din Primăria și Consiliul raionului Orhei, care le-au dăruit trecătorilor peste 2000 de narcise.

„Din partea echipei lui Ilan Șor, vă dăruim flori, în schimbul unui zâmbet. Vă felicităm cu ocazia sărbătorilor pascale, vă dorim sănătate, succes în toate și fie ca Dumnezeu să vă ocrotească de toate cele rele”, le-a transmis locuitorilor orașului Orhei primarul municipiului, Pavel Verejanu. 

„La mulți ani, să fiți sănătoși, iubiți, împliniți. Urări de bine vă transmitem din partea liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor”, a fost mesajul de felicitare al președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

În același timp, pe strada Mihai Eminescu din Orhei a fost amenajat Târgul de Paște, unde poți găsi diverse bunătăți pentru masa de sărbătoare. De asemenea, vizitatorii pot procura diverse decorațiuni specifice sărbătorilor pascale, suvenire, cadouri, produse de patiserie tradiționale, icoane, dar și alte obiecte de artizanat. Mai mult, sâmbătă, în cadrul târgului, vor fi desfășurate ateliere de creație unde atât copiii, cât  și adulții sunt invitați să facă desene cu tematica sărbătorilor pascale. Târgul a fost deschis în 21 aprilie și îi va bucura pe vizitatori până pe 23 aprilie.

Pregătirile cu ocazia sărbătorilor pascale au început în municipiul și în raionul Orhei, acum două săptămâni, cu o curățenie generală. Mai multe artere principale din municipiu, inclusiv trotuarele, după ce au fost măturate, au fost spălate cu apă și șampon special. Ulterior, a fost aplicat marcajul rutier. Aceasta este o tradiție instituită la inițiativa liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor.

Imagini Foto
Distribuie