Au trecut 36 de ani de la Catastrofa Nucleară din Cernobîl. Mii de vieți salvate datorită sacrificiului bravilor Eroi

Astăzi, 26 aprilie 2022, întreaga comunitate internațională a adus un omagiu bravilor eroi lichidatori ai consecințelor catastrofei nucleare din regiunea ucraineană Cernobîl.

Mulți dintre ei nu s-au mai întors din misiune, alții au avut de suferit grav din cauza gradului sporit al radiației radioactive care organismul uman nu a fost în stare să-l asimileze... 

Într-un Marș de Comemorare, un omagiu fraților lichidatori a fost adus și de Uniunea Raională a Cernobîliștilor în frunte cu dl președinte, Ion Balaban, însoțit de camarazii săi.

La eveniment a participat și conducerea de vârf a raionului și municipiului Orhei în persoana domnilor Dinu Țurcanu, Președintele raionului și Pavel Verejanu, primarul municipiului, însoțiți de vicepreședinții de raion, dar și de viceprimarii municipiului Orhei. 

Bravii lichidatori au primit câte o insignă comemorativă și o Diplomă de Recunoștință subsemnată de Președintele Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu și Primarul Municipiului Orhei, dl Pavel Verejanu, după care, cu efortul autorităților locale, veteranii au mers la o masă de pomenire ca să cinstească în amintiri memoria camarazilor care astăzi nu mai sunt printre noi. 

Oficialii au mulțumit Eroilor din numele întregii comunități pentru spiritul de sacrificiu demonstrat la lichidarea consecințelor tragicei avariii nucleare, iar Președintele Asociației Obștești „Uniunea Cernobîl din Orhei”, din numele întregii asociații a mulțumit oficialilor pentru susținerea și atenția acordată sistematic organizației care o reprezintă, dar și pentru receptivitatea autorităților locale la nevoile celor care au trecut cu demnitate prin „durutul“ Cernobîl. 

Menționăm că astăzi se împlinesc 36 de ani din momentul când în groaznicul 1986  s-a produs unul din cele mai grave accidente nucleare din istoria omenirii.

Imagini Foto
Distribuie