Campaniei de informare „Cunoaște dreptul tău electoral”

Astăzi, 27 iunie 2024, Consiliul Raional Orhei a găzduit ședința Comisiei Electorale Centrale care a dat start Campaniei de informare „Cunoaște dreptul tău electoral”.

Evenimentul a fost prezidat de Președintele Raionului Orhei, Vasile Adașan, vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postica și președinta Comisiei Electorale pe Circumscripția Electorală Orhei-25, Irina Taban.

Participarea primarilor satelor și comunelor din raza raionului Orhei, a secretarilor Consiliilor locale și a persoanelor cointeresate de procesul electoral, a fost salutată de Președintele Raionului Orhei, Vasile Adașan, care și-a exprimat speranța ca procesul electoral să se desfășoare fără de incidente și încălcări ale acestuia, iar campania de informare care a fost inițiată astăzi să cunoască o continuitate în localitățile raionului, pentru a asigura întreaga comunitate de acces la informații, dar și de conștientizare a ce urmează să fie votat, cum se va desfășura procesul electoral, inclusiv care este modalitatea de a vota, atât în țară, cât și peste hotare.

Despre aceste subiecte, dar și despre alte aspecte specifice alegerilor prezidențiale și referendumului constituțional care urmează să se desfășoare în aceiași zi, publicul a fost informat de vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postica și președinta Comisiei Electorale pe Circumscripția Electorală Orhei-25, Irina Taban.

Reprezentanții CEC au familiarizat publicul prezent cu prevederile legislației electorale și ale cadrului normativ conex, cu accent pe organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale și a referendumului republican constituțional. 

Oficialii prezenți au răspuns absolut la toate întrebările care au apărut pe parcursul ședinței din partea celor prezenți și au îndemnat, persoanele implicate în organizarea și desfășurarea procesului electoral în localități să se informeze mai amplu pentru a asigura un proces transparent, legal și echitabil.

Vă amintim că, în toamna anului curent, la data de 20 octombrie, în întreaga țară urmează să se desfășoare alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional.

Imagini Foto
Distribuie