Casa de Cultură din satul Susleni va purta numele reputatului Director Artistic al Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare "Joc" - VLADIMIR CURBET

Data de 5 Decembrie 2021 este extrem de semnificativă pentru istoria culturii satului Susleni, dar și a raionului Orhei.

În prezența a zeci de locuitori ai satului Susleni, a conducerii raionului Orhei în persoana domnului Dinu Țurcanu, Președintele raionului și doamna Tatiana Platon, vicepreședintele raionului Orhei, cu participarea conducerii satului Susleni în persoana doamnei primar Svetlana Sochirca, Casei de Cultură din satul Susleni i-a fost atribuit numele Vladimir Curbet — în cinstea reputatului conducător artistic al Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare "Joc".

Potrivit doamnei Svetlana Sochirca, Primar al satului Susleni, suslenenii au trăit clipe pline de emoții pozitive la evenimentul de numire a casei de cultură în numele maestrului "Vladimir Curbet". Fiind pe parcursul a 60 de ani Director artistic al ansamblului "Joc", alături de colectiv condus, Vladimir Curbet a dus faima Republicii Moldova în peste 70 de țări ale lumii – promovând cultura și tradițiile poporului nostru.

Prezenți la eveniment alături de soția regretatului Vladimir Curbet, în acompaniamentul Orchestrei locale, Ansamblul  Național Academic de Dansuri Populare "Joc" a bucurat publicul cu o prestație extraordinară, iar măiestria dansatorilor va rămâne mereu dorită și așteptată în Casa de Cultură a satului Susleni, care începând cu ziua de 05 Decembrie 2021, va purta cu mândrie numele reputatului suslenian.

Președintele Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu, apreciază mult inițiativa localnicilor de a omagia și imortaliza memoria față de maestrul Vladimir Curbet prin atribuirea casei de cultură din sat numele reputatului coregraf.

 

Imagini Foto
Distribuie