Cel mai amplu proiect de construcție a drumurilor din raionul Orhei este aproape de finalizare!!!

Cel mai mare proiect de infrastructură din raionul Orhei, de la destrămarea Uniunii Sovietice încoace, este aproape de final. Este vorba despre construirea tronsonului de drum Susleni-Jora de Mijloc, care are o lungime de aproximativ 10 kilometri.

Inaugurarea șoselei, renovată la inițiativa domnului Ilan Șor, deputat al Parlamentului Republicii Moldova, va avea loc la sfârșitul lui octombrie, cu o lună mai devreme decât termenul stabilit. Aceasta este PRIMA PROMISIUNE a liderului Partidului Politic „ȘOR” care și-a asumat-o atunci când doamna Marina Tauber a candidat pentru funcția de primar al comunei Jora de Mijloc. 

Anunțul ce ține de inaugurarea tronsonului a fost făcută în urma unei inspecții pe șantier efectuată de către conducerea raionului Orhei, în persoana domnului Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei și a deputatului Partidului Politic  „ȘOR”, doamna Marina Tauber.

De pe urma porțiunii de drum renovate Susleni-Jora de Mijloc vor beneficia, în primul rând, cei patru mii de locuitori ai comunei Jora de Mijloc, dar și oamenii din celelalte sate din preajmă. În total, este vorba despre opt localități din regiunea platoului Orhei de pe Nistru: Pe lângă satele Lopatna, Jora de Sus, Jora de Mijloc și Jora de Jos, vor beneficia și locuitorii satelor Vâșcăuți, Bulăiești, Mîrzești și Mîrzaci.

 Localnicilor nu le vine să creadă că, în sfârșit, vor merg pe un drum bun și că nu vor mai trebui să se deplaseze cu viteza melcului. Durata călătoriei până la Orhei, de pildă, s-a redus de la o oră, la 15 minute.

Drumarii dau asigurări că șoseaua este calitativă, iar potrivit primarului comunei Jora de Mijloc, Sergiu Labliuc, lucrările de construire a drumului cu lungimea de 10 kilometri, pe porțiunea Susleni-Jora de Mijloc se vor încheia mai devreme decât s-a planificat inițial.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, mulțumește echipei PP „ȘOR” pentru că implementarea acestui proiect amplu a fost posibilă datorită amendamentelor depuse de către deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, iar costul proiectului este de aproape 59 de milioane de lei.

„Investițiile făcute aici de către Consiliul Raional și de către Guvernul Republicii Moldova sunt considerabile. Este vorba despre 54 de milioane de lei alocați din bugetul de stat, în urma amendamentelor depuse de deputații fracțiunii Partidului „ȘOR”. Alte aproape șase milioane de lei vor fi acordați de către Consiliul raional Orhei. Acesta este cel mai mare proiect de infrastructură de care ne mândrim și sperăm că acesta să fie doar începutul”, a declarat precizat Țurcanu.

Edilul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, însoțind oficialii  raionali și republicani, a menționat că mulți dintre locuitorii comunei Jora de Mijloc, precum și din alte sate din preajmă lucrează la Orhei. Datorită drumului renovat, oamenii vor ajunge mai repede la serviciu.

La inspectarea șantierului a participat și deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, care a declarat că este mândră că reabilitarea acestui tronson a ajuns aproape de final. 

„Vom face tot posibilul ca localitatea dvs. să fie un exemplu pentru raionul Orhei, dar și pentru țara noastră. Acest proiect este unul de suflet, care impulsionează dezvoltarea economică și turistică a localității. Ne mândrim că acest proiect a ajuns pe ultima sută de metri. Vom continua să elaborăm și să ne îndeplinim angajamentele pe care le-am promis”, a dat asigurări parlamentarul Marina Tauber. 

Liderul Partidului „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, s-a arătat mândru că s-a reușit implementarea acestui proiect amplu, care deschide calea spre o dezvoltare vertiginoasă și ireversibilă în satele din Republica Moldova, mai ales în contextul dezvoltării domeniului de Turism.

„Mă bucur nespus că, împreună cu echipa de la Orhei, am reușit să avansăm în ceea ce privește implementarea celui mai mare proiect de infrastructură din raionul Orhei – renovarea tronsonului de drum Susleni-Jora de Mijloc. Scopul acestui proiect este de a impulsiona dezvoltarea economică a localităților noastre, mai ales a satelor, și de a le oferi o perspectivă de viitor. Mai mult, noul drum va impulsiona turismul. Împreună facem lucruri mărețe! Fiți alături de noi!”, a declarat Ilan Șor.  

Tronsonul de drum Susleni-Jora de Mijloc va asigura accesul rutier pe asfalt spre orașul Orhei pentru opt localități: Jora de Sus, Jora de Mijloc, Jora de Jos, Lopatna,  Vâșcăuți, Bulăiești, Mârzaci și Mîrzești. De asemenea, drumul, care are o lungime de 9,6 kilometri și o lățime de peste șase metri, va conecta platoul Orhei de platourile nistrene Dubăsari și Rezina. Conform proiectului, pe toată lungimea șoselei, sunt construite circa 25 de podețe, pentru a fi evitată inundarea drumului.

Imagini Foto
Distribuie