Cel mai mare Proiect de Infrastructură din Raionul Orhei – FINALIZAT!

Zece kilometri de nota zece! Drumul Jora de Mijloc-Susleni a fost reconstruit în întregime, așa cum a fost promis anterior. Acesta este cel mai mare proiect de infrastructură din raionul Orhei, de la destrămarea Uniunii Sovietice încoace.

Tronsonul de drum Susleni-Jora de Mijloc, care are aproximativ 10 kilometri, asigură accesul rutier pe asfalt spre orașul Orhei pentru opt localități situate pe malul râului Nistru: Jora de Sus, Jora de Mijloc, Jora de Jos, Lopatna, Vâșcăuți, Bulăiești, Mârzaci și Mîrzești. În 24 octombrie, au fost inaugurați primii cinci kilometri de drum, cu o lună mai devreme decât termenul planificat. Cealaltă jumătate de porțiune de drum a fost dată în exploatare în data de 18 noiembrie, pe ritmuri de fanfară.

Cei patru mii de locuitori ai comunei Jora de Mijloc, dar și oamenii din celelalte sate din preajmă salută construcția acestui drum și sunt mulțumiți că nu-și vor mai pune viața în pericol și nu vor mai trebui să piardă ore în șir ca să ajungă la destinație.

Deputatul Partidului „ȘOR”, fostul primar al comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber, recunoaște că-i vine greu să creadă că acest proiect grandios a fost finalizat.

„Ne bucurăm să asistăm la această minune, la ceea ce nu ne-am așteptat, deși a fost planificat. De fiecare dată când mergem pe acest drum modernizat, nu ne vine să credem că duce spre Jora de Mijloc. Acesta este unul dintre cele mai mari proiecte în care am investit nu doar bani, ci și suflet. Acest drum european, confortabil va aduce comunei noastre dezvoltarea economică de vis”, a declarat Marina Tauber.

Primarul comunei Jora de Mijloc, Sergiu Labliuc, a mulțumit domnului Ilan Șor, Marinei Tauber și conducerii raionului Orhei pentru contribuția la renovarea acestui drum, care, spune el, va contribui la dezvoltarea economică a localității Jora de Mijloc, dar și a celorlalte sate din raionul Orhei, precum și va impulsiona turismul.

„Spun un mare, mare mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest proiect. Investiția făcută ne va face să intrăm în istorie. Aceste meleaguri vor fi recunoscute și slăvite datorită acestui drum. Acești oameni, care au avut inițiativă, au investit suflet, putere au demonstrat că le pasă de doleanțele oamenilor și merită toată recunoștința noastră”, a spus primarul Sergiu Labliuc.

Drumul Jora de Mijloc – Susleni a costat 60 de milioane de lei. 54 de milioane de lei au fost alocați din bugetul de stat, în urma amendamentelor depuse de către deputații fracțiunii Partidului „ȘOR”. Alte aproape șase milioane de lei au fost acordați de către Consiliul raional Orhei.

Imagini Foto
Distribuie