Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei s-a întrunit într-o nouă ședință!

Astăzi, 25 ianuarie 2022, s-a desfășurat o nouă ședință a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a raionului Orhei.

În cadrul acesteia, membrii Comisiei au decis să vină cu unele modificări ale Hotărârii nr. 1 din 21.01.2022 prin care s-a decis ca  Instituțiile de învățământ în care 30 % din clase se află în regim de autoizolare cauzat de COVID -19 vor trece la procesul educațional cu desfășurare în regim on-line. Celelalte instituții publice de învățământ în care nu se atestă procentajul respectiv de clase aflate în autoizolare își vor desfășura în continuare activitatea cu prezență fizică.

Menționăm că în 37 de instituții publice de învățământ din numărul total de 48 instituții care își desfășoară activitatea în raza raionului Orhei – nu este atestat nici un caz de infectare.

Totodată, Comisia a venit cu noi restricții pentru organizarea evenimentelor private. Astfel, în continuare se permit următoarele tipuri de activități: organizarea de evenimente private nunți, botezuri, mese de pomenire, mese festive cu înregistrarea nominală a participanților, testarea fiecărui participant înregistrat cu teste rapide antigen, testarea se face de personalul medical respectând toate normele anti COVID în vigoare.

Președintele Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu a menționat că ori de câte ori va fi necesar – Comisia  Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei se va întruni în regim de urgență pentru a veni cu noi propuneri de măsuri menite să oprească răspândirea virusului, iar în cazul în care riscurile de infectare vor diminua, Comisia își rezervă dreptul de a revizui restricțiile impuse cu propunerea de a renunța treptat la acestea.

Documete atașate
Distribuie