Concursul Național la Dans Sportiv „Cupa ORHEI” a ajuns la cea de-a 22-a ediție

La data de 27 aprilie 2024, de Ziua Drapelului Republicii Moldova, raionul Orhei a fost gazda unui eveniment cultural de mare amploare - cea de-a 22-a ediție a Concursului Național de Dans Sportiv "Cupa Orhe".

Ediția de anul acesta a atras sute de participanți talentați din întreaga țară, transformând municipiul Orhei într-o adevărată capitală a artei coregrafice.
Președintele raionului Orhei, Vasile Adașan, și șefa Secției Cultură din cadrul Consiliului Raional Orhei, Elena Guler, au fost prezenți la deschiderea festivă a competiției, dar și la ceremonia de premiere, subliniind importanța acestui eveniment pentru comunitatea locală.

"Concursul Național de Dans Sportiv a devenit, de-a lungul anilor, o adevărată emblemă a Orheiului. Este o oportunitate unică pentru tinerii noștri dansatori de a-și etala abilitățile pe o scenă de înalt nivel și de a se inspira unii pe alții", a declarat Vasile Adașan.

Timp de câteva ore, sala complexului "Elada" a fost plină de ritmurile hipnotizante ale tangoul, valsului, samba-ului și ale altor stiluri consacrate. Cuplurile de dansatori, îmbrăcați în costume spectaculoase, au captivat publicul cu prestațiile lor pline de grație și dinamism.

"Este o emoție unică să fii parte a acestui eveniment. Concursul oferă o platformă extraordinară tinerilor pasionați de dans, care pot să-și demonstreze talentul și dăruirea. Suntem mândri să găzduim o competiție de asemenea anvergură", a punctat Elena Guler.

Juriul format din coreografi și specialiști în dans sportiv a evaluat cu atenție fiecare dans, acordând premii și distincții celor mai merituoși participanți. Atmosfera de entuziasm și competitivitate sănătoasă a dominat întreaga desfășurare a concursului.

Evenimentul s-a încheiat cu o gală de premiere în cadrul căreia au fost înmânate trofeele și diplome câștigătorilor. Momente de neuitat și aplauze răsunătoare au evidențiat importanța acestei competiții pentru dezvoltarea artei coregrafice în Republica Moldova.

Concursul Național de Dans Sportiv de la Orhei a demonstrat, o dată în plus, că raionul Orhei este un veritabil promotor al talentelor și al pasiunii pentru dans.

Ediția din acest an, cu siguranță va rămâne întipărită cu note de multă energie pozitivă în memoria tuturor participanților și spectatorilor prezenți.
Imagini Foto
Distribuie