Conducerea Raionului și Municipiului Orhei a oferit veteranilor daruri și le-a mulțumit pentru Pace

În contextul zilei de 9 Mai, când este marcată Ziua Victoriei și a Comemorării Eroilor Căzuți pentru Independența Patriei, conducerea raionului și municipiului Orhei a oferit veteranilor daruri și le-a mulțumit pentru Pace!

Veteranii celui de-al doilea război mondial au fost vizitați de Președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, Primarul Municipiului Orhei, Pavel Verejanu, vicepreședinții raionului Orhei Victor Perțu, Irina Bogaciuc și Marina Cravcenco, precum și de viceprimarul municipiului Orhei, d-na Anastasia Țurcan.

 Oficialii au stat de vorbă cu veteranii și au depănat amintiri, multe dintre care sunt adevărate lecții dure de istorie. 

Veteranii și văduvele asimilate au primit din partea autorităților câte un coș cu produse alimentare și florile recunoștinței din numele întregii comunități pentru acțiunile de eroism demonstrate pe câmpul de luptă care acum 77 de ani în urmă ne-au adus pacea pe pământ. 

Potrivit oficialilor orheieni, istoria nu trebuie să fie interpretabilă, iar noi urmașii celor care au luptat cu arma în mână avem obligația să păstrăm pacea și să facem tot posibilul ca ororile acelui cumplit război să nu să se mai repete.

Imagini Foto
Distribuie