Consolidarea eforturilor la nivel inter-municipal

La data de 22-23 iulie curent, vicepreședintele raionului Orhei responsabil pe domeniul gospodărie comunală, infrastructură și atragerea investițiilor, dl Victor Perțu, precum și doamna Cristina Cojocaru, viceprimarul municipiului Orhei, au fost delegați într-o vizită de studiu în municipiul Iași, România.

Scopul vizitei a presupus familiarizarea cu experiența cooperării inter municipale și a elementelor structurale ale acesteia precum și studierea experienței omologilor ieșeni în domeniul  eficientizării managementului deșeurilor.

Vizita a fost întreprinsă în cadrul Programului de Cooperare descentralizată Franța-Republica Moldova, prin intermediul Proiectului  ”Spre o gestiune intercomunală eficace și durabilă a deșeurilor menajere în zona centrală – estică a Republicii Moldova”. În cadrul acesteia, au fost discutate problemele majore cu care se confruntă astăzi întreaga comunitate ce țin de asigurarea unui proces eficient de gestionare a deșeurilor în Republica Moldova, precum și despre cum putem structura corect colectarea, transportarea și reciclarea deșeurilor reziduale. 

Menționăm că gestionarea corectă a deșeurilor cunoscută și ca managementul deșeurilor se referă la educația rezultată din activitățile umane, la reducerea poluării asupra mediului și a aspectului spațiilor deschise. Astfel, în scopul îmbunătățirii gestionării deșeurilor este necesar de aplicat noi metode de colectare și sortare a acestora, iar echipa Consiliului Raional Orhei, de rând cu omologii săi din raioanele Rezina, Telenești și Șoldănești și-a propus să-și consolideze eforturile întru asigurarea acestui proces și implementarea unui grandios proiect ecologic în acest sens.

Imagini Foto
Distribuie