Consulul general al Ambasadei României în Republica Moldova, Mausela Pițigoi, a efectuat o vizită în raionul Orhei

Astăzi, 10 aprilie 2024, doamna consul general al Ambasadei României în Republica Moldova, Mausela Pițigoi, a avut o întrevedere cu Președintele raionului Orhei, Vasile Adașan.

Scopul acestei întâlniri a fost identificarea unui spațiu adecvat pentru a găzdui secția de votare unde cetățenii români aflați în Republica Moldova ar putea să-și exercite dreptul de vot, cel puțin la scrutinele electorale care urmează să se desfășoare în lunile Iunie, Septembrie și Decembrie al anului 2024. 

Ținând cont de faptul că municipiul Orhei a fost tradițional un centru electoral al proceselor electorale din România și de fiecare dată demonstrează o prezență la vot a cetățenilor români, dl Președinte, Vasile Adașan a propus spre examinare în calitate de o potențială locație – holul spațios al Centrului Raional de Cultură „Andrei Suruceanu”, care este în nemijlocită apropiere de o parcare amenajată și este dotat cu camere adiacente ce ar putea servi drept spații pentru depozitarea în siguranță a buletinelor de vot, a safeurilor și a altor elemente necesare pentru asigurarea proceselor electorale.

Vizita oficială a fost inițiată în incinta Consiliului Raional Orhei unde Doamna Mausela Pițigoi și Vasile Adașan au discutat despre importanța alegerilor care urmează să se desfășoare. Ambii oficiali au subliniat necesitatea asigurării unui mediu sigur și adecvat pentru ca cetățenii români din regiune să-și exercite dreptul de vot în mod eficient și în deplină transparență.

După discuțiile din Consiliul Raional Orhei, Doamna consul general Mausela Pițigoi și Președintele Vasile Adașan s-au deplasat la Centrul Raional de Cultură „Andrei Suruceanu”, unde se propune a fi locația propriu zisă pentru secția de votare, datorită  facilităților sus menționate și infrastructurii necesare de care dispune.

Doamna consul general și Președintele raionului au inspectat împreună Centrul Raional de Cultură, ghidați de dl Avelin Tabarcea, directorul general al Centrului, evaluând aspecte precum accesibilitatea, securitatea și capacitatea locației. Importanța și necesitatea asigurării unui proces electoral corect și deschis au fost principiile care au stat la baza analizei efectuate.

În urma vizitei la Centrul Raional de Cultură „Andrei Suruceanu”, doamna Mausela Pițigoi și Vasile Adașan au convenit să păstreze o comunicare eficientă și pentru asigurarea unor parteneriate durabile care includ diverse aspecte de cooperare.

Astfel, vizita doamnei Mausela Pițigoi și întâlnirea cu Președintele raionului Orhei au demonstrat angajamentul și determinarea ambelor părți de a asigura un climat favorabil și transparent, atât în cadrul proceselor electorale pentru cetățenii români din Republica Moldova, cât și în vederea stabilirii unor relații de cooperare durabile ce vizează o gamă largă de aspecte ce ar fi bine să se realizeze pe viitor.

Imagini Foto
Distribuie