De ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil mai multe localități și Sfinte lăcașe din raionul Orhei își sărbătoresc Hramul

Astăzi, 21 noiembrie, creștinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Arhanghelii ale căror misiune este de a vesti oamenilor tainele cele mari ale lui Dumnezeu, de a descoperi prorocirile cele înalte îngerilor și, prin ei, oamenilor. Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil sunt cei care înmulțesc sfânta credință între oameni, luminând înaintea lor cu lumina Sfintei Evanghelii.

În această zi de mare sărbătoare, Biserica din satul Seliște, raionul Orhei, a cărei Paroh este Protoiereul Mitrofor Victor Botnarenco, a fost sfințită de un sobor de Preoți în frunte cu Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Moldovei. Zeci de enoriași, printre care Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei și Andrei Galesco, Primarul comunei Seliște, s-au bucurat de slujirea preacucernicilor Părinți care și-au îndreptat rugăciunile întru iertarea păcatelor și binecuvântarea tuturor celor prezenți la Sfânta Liturghie.

Tot astăzi, ținând cont de faptul că mai multe localități ale raionului Orhei își sărbătoresc Hramul Satului, Președintele Raionului Orhei, echipa de vicepreședinți, dar și primarii satelor și comunelor în care este sărbătorit Hram de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, au mers la biserici pentru a se bucura alături de localnici, dar și de oaspeții dragi de Sfânta sărbătoare religioasă.

Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei, adresează cele mai sincere felicitări tuturor creștinilor care îi sărbătoresc pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, precum și locuitorilor sectorului Slobozia Doamnei, din municipiul Orhei, dar și locuitorilor satelor Berezlogi, Chiperceni, Cihoreni, Furceni, Isacova, Izvoare, Jora de Jos și Piatra, urând fiecăruia multă sănătate, belșug și liniște sufletească:

„Dragi locuitori ai satelor Berezlogi, Chiperceni, Cihoreni, Furceni, Isacova, Izvoare, Jora de Jos și Piatra, bunii și dragii orheieni, locuitori ai sectorului Slobozia Doamnei, mult stimați Primari și consilieri, Preacucernici Părinți și Preasfințite Episcop de Orhei, Siluan Șalari, fie ca sfânta și marea sărbătoare de astăzi să aducă tuturor binecuvântare Dumnezeiască, lumină și credință veșnică pentru a depăși peste toate provocările vremii în smerenie și vrednici de a ne bucura de toate darurile Dumnezeiești!

La mulți ani, dragi Prieteni!
Mulți și Fericiți!

Cu deosebit respect și dragoste frățească,

Dinu ȚURCANU
Președintele Raionului Orhei”

Imagini Foto
Distribuie