„Descoperă cerul Basarabiei” la Orheiul Vechi!

Consiliul Raional Orhei invită toți amatorii de astronomie pentru a cunoaște Universul și pentru a-și dezvolta pasiunea pentru acest domeniu prin realizarea observațiilor solare și nocturne.

Astfel, la data de 14 iulie 2022, Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi va găzdui un grup de specialiști în astronomie din România și Republica Moldova care vor da o lecție de astronomie tuturor doritorilor utilizând în acest sens cel mai performant telescop solar de la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad, România. 

Acțiunea se va desfășura în premieră pentru Republica Moldova, iar locuitorii raionului Orhei vor fi printre primii cercetători astronomici care vor beneficia de Turneul Astronomic inițiat de Asociația Obștească  „Orizonturi Rustice” din mun. Bălți.

Consiliul Raional Orhei, în calitate de partener al proiectului va organiza deplasarea autobuselor școlare pentru elevi și cadrele didactice din raionul și municipiul Orhei, iar ceilalți doritori de a efectua observații astronomice solare și nocturne sunt așteptați cu drag de către organizatori în satul Trebujeni, raionul Orhei, la data de 14 iulie 2022 - începând cu ora 10:00  la lecțiile de inițiere în astronomie și până la 23:30 când se vor finaliza observațiile astronomice nocturne.

Distribuie