Dinu Țurcanu: Construim drumurile care au trebuit să existe demult!

Locuitorii comunei Berezlogi, din care face parte și satul Hîjdieni, nu vor mai întâmpina dificultăți ca să ajungă la destinație, mai ales în sezonul rece. O porțiune importantă de drum, de aproape doi kilometri, care leagă localitatea de orașul Orhei, a fost asfaltată de la zero. Lucrările de reparație, așteptate de ani buni de localnici, au costat bugetul Consiliului Raional Orhei aproximativ cinci milioane de lei.

Localnicii comunei Berezlogi spun că drumul este foarte bun. De când locuiesc în comuna Berezlogi, nu au văzut astfel de schimbări. Până nu demult, drumul plin de gropi, noroi, imposibil de traversat a devenit traseu de nivel internațional.

„Acum ajungem mai ușor la Orhei. Când drumul era stricat, ajungeam în jumătate de oră, acum – în 10 minute”, a spus o localnică din comuna Berezlogi.

La rândul său, primarul comunei Berezlogi, Pavel Ustețchi, a salutat faptul că reprezentanții Consiliului Raional Orhei au dat curs solicitărilor localnicilor și că drumul a fost reparat conform celor mai înalte standarde de calitate.

„Acest proiect dă o nouă viață comunei. Din cauza acestei porțiuni de drum, care era foarte deteriorată, ne confruntam cu multe probleme. Cele mai mari bătăi de cap le aveau șoferii, care erau nevoiți să-și repare mașinile în fiecare lună. Acum, locuitorii comunei sunt foarte mulțumiți”, a punctat primarul Pavel Ustețchi.

Totodată, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a afirmat că este mândru de faptul că a reușit să inaugureze un alt proiect important de infrastructură pentru raion, dar și pentru comuna Berezlogi.

„Acest proiect este unul foarte important pentru noi, inclusiv datorită faptului că este ultima porțiune de drum, care necesita să fie asfaltată urgent. Suntem foarte bucuroși că locuitorii satelor Berezlogi și Hîjdieni vor merge pe un drum bun. Reiterăm intenția de a asfalta toate căile de acces din localitățile din raionul Orhei”, a anunțat Dinu Țurcanu.

La inaugurarea drumului din Berezlogi a participat și primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, care a vorbit despre necesitatea îmbunătățirii infrastructurii rutiere de importanță regională și locală. Potrivit lui Verejanu, acest lucru contribuie la siguranța cetățenilor, la creșterea mobilității oamenilor, precum și la dezvoltarea economică a localităților.

În cadrul evenimentului de inaugurare a drumului renovat, doamna Deputat Marina Tauber, a declarat că raionul Orhei se află, din 2015 încoace, într-un mare șantier inițiat de reprezentanții Partidului Politic „ȘOR” care continuă să-și îndeplinească angajamentele și să lucreze pentru oameni.

„Acesta este unul dintre cele mai mari proiecte din raionul Orhei. Datorită susținerii Partidului „ȘOR” și a domnului deputat Ilan Șor, locuitorii din comuna Berezlogi vor merge pe un drum bun. Ne bucurăm că am reușit să implementăm acest proiect, în pofida pandemiei, condițiilor climaterice și a tot felul de provocări inițiate de oponenți. Nu ne vom opri aici. Este complicat, mai ales atunci când inițiativele noastre nu sunt luate în considerare de către majoritatea parlamentară, dar când ai dorință, este demonstrat că se poate orice.”, a adăugat deputatul Marina Tauber.

În context, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a menționat că drumul de la Berezlogi nu a mai fost reparat încă din perioada sovietică și că nu puteai nici să intri, nici să ieși din această localitate, din cauza drumului îngrozitor acoperit cu pietriș.

„În prezent, drumul de la Berezlogi este unul modern. Uite așa, încetul cu încetul, kilometru cu kilometru, renaștem Moldova. Noi nu pălăvrăgim, dar lucrăm. Construim o țară în care să vrei să trăiești - o țară cu drumuri bune, cu lumină pe străzi în fiecare sat, cu grădinițe și școli moderne. Acesta este singurul mod de a readuce viața reală în Moldova”, a punctat Ilan Șor.

Anterior, comuna Berezlogi a fost iluminată, dotată cu terenuri de joacă pentru copii și susținută financiar de către Consiliul Raional Orhei și partenerii de dezvoltare în implementarea mai multor proiecte de importanță locală.  

 

Imagini Foto
Distribuie