Drapelul Republicii Moldova omagiat la Orhei

Astăzi, 27 aprilie, orașul Orhei a îmbrăcat haine de sărbătoare pentru a celebra Ziua Drapelului Național al Republicii Moldova. Evenimentul s-a desfășurat în Piața "Vasile Lupu" și a reunit conducerea raionului și municipiului Orhei, alături de angajații Consiliului Raional Orhei, ai Primăriei Municipiului Orhei, Consilierii municipali și raionali, dar și alți zeci de cetățeni, locuitori ai municipiului și raionului nostru drag.

Președintele Raionului Orhei, Vasile Adașan, și Primarul municipiului Orhei, Tatiana Cociu, au fost prezenți la eveniment, reafirmând importanța simbolului nostru național și încurajând participanții să fie mândri de identitatea națională.

În cadrul ceremoniei, colectivul de Fanfară al Centrului Raional de Cultură „Andrei Suruceanu” a intonat Imnul de Stat al Republicii Moldova, în timp ce drapelul tricolor era înălțat cu mândrie. Discursurile oficialităților au subliniat semnificația profundă a acestui simbol, care unește toate componentele diversității naționale și reprezintă valorile fundamentale ale țării noastre - libertatea, independența și suveranitatea REPUBLICII MOLDOVA.

"Ziua Drapelului este un moment de reflecție asupra trecutului, prezentului și viitorului Republicii Moldova. Steagul nostru tricolor este un reper identitar care consolidează neamul nostru și ne amintește de sacrificiile și eforturile generațiilor precedente pentru a construi un stat de drept independent și dezvoltat", a declarat Vasile Adașan.

La rândul său, Primarul Tatiana Cociu a îndemnat participanții să prețuiască și să protejeze acest simbol, deoarece el reprezintă "viziunea noastră comună pentru o Moldovă prosperă, în care să persiste adevăratele valori democratice menite să protejeze voința cetățenilor țărișoarei noastre".

Evenimentul a continuat cu momente cultural-artistice, în care interpreții locali au prezentat programe dedicate sărbătorii. Participanții au avut, de asemenea, ocazia să participe la diverse activități interactive și expoziții tematice organizate de Secția Raională Cultură, Biblioteca Raională „Alexandru Donici, filialele acesteia, Centrul de Creație pentru Copii, Centrul Tinerilor Tehnicieni și echipa Muzeului municipal de Istorie și Etnografie din Orhei.

Totodată, conducerea raionului și municipiului, în frunte cu dl Vasile Adașan și d-na Tatiana Cociu, a distribuit tuturor participanților la eveniment câte un Drapel al Republicii Moldova, în semn de omagiu adus principalului simbol național.

Ziua Drapelului este un prilej pentru toți cetățenii Republicii Moldova de a reflecta asupra identității, valorilor și aspirațiilor comune. Evenimentul de la Orhei a reînnoit angajamentul comunității locale de a fi solidară și de a-și construi viitorul într-un spirit de unitate prin consolidarea fiecărui cetățean spre dezvoltare și prosperitate.

Imagini Foto
Distribuie