Duminica Mare. Pogorârea Sfântului Duh - sărbătoarea întemeierii Bisericii creştine!

Astăzi, în a 50-a zi de la Înviere şi a 10-a zi de la Înălţarea Domnului, creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc Duminica Cincizecimii, numită în popor şi Duminica Mare.

Duminica Mare este sărbătoarea care încheie Ciclul Pascal, fiind una dintre cele 12 sărbători împărăteşti care este sărbătorită în fiecare an la o dată diferită.

Sărbătoarea pogorârii Sfântului Duh peste Sfinţii Apostoli este, totodată, sărbătoarea întemeierii Bisericii creştine, pentru că, în aceeaşi zi, în urma cuvântării însufleţite a Sfântului Apostol Petru, s-au convertit la creştinism aproximativ 3.000 de oameni, care au alcătuit cea dintâi comunitate creştină din Ierusalim, nucleul Bisericii de mai târziu. 

Cu prilejul sfintei sărbători, conducerea raionului Orhei în persoana domnului președinte Dinu Țurcanu, transmite cele mai sincere felicitări și urări de bine tuturor creștinilor: ctitorilor și enoriașilor Sfintelor Mănăstiri și Biserici, Prea Cucernicilor Părinți, Preasfințiților și Înalt Preasfințiților slujitori ai lăcașelor Sfinte, precum și celor care alături de toți creștinii ortodocși se bucură și cinstesc această mare și importantă sărbătoare.

„Fie ca Bunul Dumnezeu să Vă inspire și să Vă călăuzească în toate începuturile frumoase! Să Vă învrednicească și să Vă întărească, iar Lumina Sfintei sărbători să pătrundă în inima, sufletul și cugetul fiecăruia dintre noi!!!

Vă doresc tuturor multă sănătate, ferire și binecuvântare Dumnezeiască!!!

La mulți și fericiți ani! 

Cu deosebit respect și dragoste frățească,

Dinu ȚURCANU

Președintele Raionului Orhei“

Imagini Foto
Distribuie