Elevii din orașul Orhei, care vor fi buni la învățătură, vor primi premii din partea Fundației „Miron SHOR”

Tradiție păstrată la Orhei. Elevii claselor a IX-a și a XII-a de la gimnaziile și liceele din municipiul Orhei vor fi răsplătiți cu premii, dacă vor înregistra performanțe la învățătură și vor avea un comportament exemplar.

Recompensele materiale vor fi oferite când se va încheia anul școlar 2021-2022. Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, cu ocazia începutului de an școlar.  


„Ne exprimăm speranța că anul acesta vom avea mai mulți elevi cu performanțe la învățătură și că premiile acordate anual, în mod tradițional, de către reprezentanții Fundației „Miron SHOR”, îi vor motiva pe elevi să devină buni la învățătură, vor persevera și că vor deveni cea mai bună variantă a lor”, susține primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu. 

Tradiția de a le oferi premii elevilor din municipiul Orhei, cu rezultate foarte bune la învățătură și merite deosebite, a fost instituită în 2015, la inițiativa primarului de atunci, actualul deputat și președinte al Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Recompensele sunt acordate din partea Fundației „Miron SHOR”.  Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Ilan Șor i-a felicit pe elevi cu ocazia primei zile de școală, le-a urat succes și a menționat că statul ar trebui să investească mai mult în educația copiilor. 

„Statul care are responsabilitatea de a se gândi la ziua de mâine și poimâine, este obligat să creeze condiții pentru dobândirea cunoștințelor de către toți, indiferent de naționalitate, statut social sau venituri. Absolut pentru toată lumea! De aceea, am decis să le acordăm tuturor copiilor din raionul și municipiul Orhei, care merg în clasa întâi, ghiozdane și rechizite. Din același motiv, elevii din clasele terminale, din orașul Orhei, cu performanțe la învățătură, primesc premii din partea Fundației „Miron SHOR”. Viitorul țării poate fi asigurat doar de către generațiile inteligente și educate. Investițiile în educație nu înseamnă cheltuieli, ci în prosperitatea de mâine, în asigurarea unui trai decent, în dezvoltarea economică și a progresului social”, a scris Ilan Șor pe pagina sa de Facebook. 

La sfârșitului anului școlar 2020-2021, 30 de absolvenți ai claselor a IX-a și a XII-a au primit premii în valoare de 2000  și 3000 de lei.

Distribuie