Eminescu - 171 ani de la nașterea Geniului

Conducerea raionului și a municipiului Orhei l-a omagiat astăzi, 15 ianuarie, pe Marele Poet Mihai Eminescu, fiind organizate mai multe acțiuni festive dedicate împlinirii a 171 de ani de la nașterea lui Eminescu.

Vicepreședinții raionului Orhei Tatiana Platon, Irina Bogaciuc, Victor Perțu, primarul municipiului, Pavel Verejanu, deputații Fracțiunii “Partidul ȘOR”, Platformei „Pentru Moldova”, Reghina Apostolova, Serghei Sârbu și Igor Himici, conducători și reprezentanți ai administrației publice locale, dar și simpli cetățeni s-au adunat în fața Primăriei, după care au mers organizat spre bustul lui Mihai Eminescu, amplasat pe bulevardul care îi poartă numele.

Aici a fost intonat Imnul Republicii Moldova, iar Tatiana Platon și Pavel Verejanu au susținut scurte discursuri de salut, urmate de un recital de poezie și ceremonia de depunere a florilor.

Autoritățile publice locale din raionul Orhei cinstesc cu sfințenie numele, opera și contribuția lui Mihai Eminescu pentru urmași. Mihai Eminescu este poetul care a adus cea mai mare faimă poporului nostru, care a demonstrat că literatura și cultura poporului nostru sunt de cea mai înaltă valoare. Mihai Eminescu este poetul și publicistul nemuritor, mereu contemporan și care va rămâne mereu o stea călăuzitoare pentru noi și pentru urmașii noștri.

Imagini Foto
Distribuie