Etapa zonală a Festivalului Cântecului Pascal "Sub Lumina Învierii" a ajuns în satul Isacova, raionul Orhei

Casa de Cultură din satul Isacova, raionul Orhei a găzduit o nouă etapă a Festivalului Cântecului pascal care se desfășoară tradițional cu genericul "Sub Lumina Învierii" și adună colectivele artistice din satele și comunele învecinate, dar și preoții parohi a Bisericilor din localitățile reprezentate la Festival.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența locuitorilor satului Isacova, dar și a Președintelui Raionului Orhei, Vasile Adașan și a Primarului satului Isacova, Simion Burlescu, care au confirmat încă odată importanța promovării potențialului cultural strămoșesc și a identității noastre naționale care este strâns legată de tradițiile creștin ortodoxe.

Oficialii au urat succes tuturor participanților și au mulțumit Vicariatului de Orhei pentru organizarea unui asemenea eveniment devenit tradițional pentru raionul Orhei.

Menționăm că Festivalul se desfășoară în mai multe etape zonale ca într-un final să culmineze cu o prestație impunătoare a cântecului creștin ortodox care va aduna sute de participanți într-un singur eveniment major organizat cu suportul Vicariatului de Orhei.

Imagini Foto
Distribuie