Expoziție de Pictură la Orhei! Pictorul şi scenograful Adrian Suruceanu înconjurat de aprecierile zecilor vizitatori printre care și conducerea raionului Orhei

Astăzi, 13 aprilie 2022, pictorul orheian, Adrian Suruceanu, fiul reputatului Andrei Suruceanu, al cărui nume îl poartă cu demnitate Centrul Raional de Cultură din Orhei, și-a expus lucrările în sala mică a Palatului de Cultură pentru a da posibilitate tuturor vizitatorilor de a admira tablouri de o rară frumusețe, demne de a fi expuse chiar și în cele mai renumite Muzee din întreaga lume.

Expoziția a fost inaugurată în prezența conducerii raionului și municipiului Orhei în frunte cu domnul Președinte Dinu Țurcanu și edilul municipiului, Pavel Verejanu, iar ceremonia de inaugurare a fost moderată de Directorul CRC „Andrei Suruceanu”, dl Avelin Tabarcea – Artist Emerit al Republicii Moldova. 

Printre vizitatori au fost și vicepreședinții raionului Orhei, doamna Tatiana Platon și Irina Bogaciuc, dar și viceprimarul municipiului, dl Valerian Cristea.

Autorul operelor de artă expuse, dl Adrian Suruceanu, a mulțumit oficialilor pentru prezență, dar și pentru oportunitatea de a aduce publicului orheian rodul muncii depuse pe parcursul multor ani în domeniul Picturii. 

Menționăm că, dl Adrian Suruceanu este și scenograf, având în spate scenografia pentru mai mult de 50 de spectacole în teatrele din Republica Moldova şi cinci spectacole la Paris. „Un scenograf, în primul rând, este un pictor. De aceea, chiar dacă mă bucuram când eram solicitat să fac scenografii, de fiecare dată reveneam la pensulă”, recunoaşte artistul în discursul său.

Conducerea raionului și municipiului Orhei, de rând cu administrația CRC „Andrei Suruceanu” îi urează mult succes Maestrului în activitatea sa de scenograf, dar și cea de pictor care l-a și adus astăzi din nou la baștină!

Cei care doresc să se bucure de frumusețea lucrărilor expuse sunt așteptați zilnic, pe parcursul următoarelor trei săptămâni, la Palatul de Cultură din Orhei.

Întrarea este liberă, iar vizitatorii organizați în grupuri sunt îndemnați să apeleze specialistul responsabil din cadrul CRC „Andrei Suruceanu“ pentru a le oferi condițiile cele mai optime de care vor avea nevoie. 

Persoana de contact: dna Natalia Cupcea 079714154.

Imagini Foto
Distribuie