Expoziție „Mărțișor 2021”

Ziua de 1 Martie ne-a adus tuturor Primăvara în toată frumusețea sa cu flori, cu port popular și desigur cu irepetabilul și tradiționalul „Mărțișor”! Cu acest prilej Secția Cultură din cadrul Consiliului Raional Orhei a organizat o frumoasă expoziție a Mărțișorului, alături de articolele confecționate de meșterii populari din municipiul și raionul Orhei.

Expoziția amenajată în holul Consiliului Raional Orhei oferă tuturor vizitatorilor plăcerea nu doar de a admira obiectele confecționate cu drag de meșterii populari, dar și posibilitatea de a comunica cu cei, a căror dibăcie și iscusință este apreciată la nivel Național și Internațional.

În prima zi a expoziției, la data de 1 martie curent, Expoziția a fost vizitată și de conducerea raionului Orhei în frunte cu Președintele Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu.

Domnul Președinte a apreciat mult lucrările expuse, iar unele dintre acestea chiar au și fost procurate.

Menționăm că toți vizitatorii expoziției au beneficiat din partea organizatorilor și de câte un Mărțișor, primit în dar chiar de la meșterii care l-au și confecționat. 

Conducerea Consiliului Raional Orhei aduce sincere felicitări și mulțumirile de rigoare organizatorilor, dar și meșterilor populari participanți în persoana doamnelor Tatiana Unțesco, Elena Mosoreti, Galina Buhaniuc, Dragoman Mihaela, Tatiana Suvac și nu în ultimul rând, doamnei Ecaterina Popescu, Meșter Faur, director al Centrului de meșteșuguri ”Arta Rustică” din Clișova Nouă.

 

Imagini Foto
Distribuie