FESTIVALUL CHITARELOR, IN MEMORIAM IURIE SADOVNIC - COMUNICAT DE PRESĂ

Stimați jurnaliști, Vă aducem la cunoștință că, în perioada 5-6 august 2022, în satul Lopatna, raionul Orhei, va avea loc Festivalul Chitarelor, în memoria celebrului folkist basarabean Iurie Sadovnic Orheianu.

Evenimentul este organizat de Consiliul Raional Orhei, în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova. Partenerul media general al Festivalului este TVR Moldova.

Evenimentul se va desfășura pe malul Nistrului și va găzdui cele mai bine cotate trupe folk și rock din Republica Moldova.

Printre artiștii care vor evolua pe scenă se numără: Vali Boghean, Pavel Stratan, Zdob și Zdub, Gândul Mâței, Condorii Negri, Cristofor Aldea Teodorovici, Ion Rață, Viorel Burlacu, Ansamblul etno-folcloric Ștefan-Vodă și alții. Trupele și artiștii vor evolua pe scena mare exclusiv în format live, iar fiecare dintre ei au inclus în repertoriu, în mod obligatoriu, cel puțin o piesă din repertoriul lui Iurie Sadovnic Orheianul.

IMPORTANT! Festivalul Chitarelor este un eveniment necomercial, iar intrarea este liberă pentru toți doritorii!

 

SCURTĂ DESCRIERE

Festivalul Chitarelor este un eveniment cultural-artistic, organizat în memoria marelui artist Iurie Sadovnic Orheianu, vârful de lance al muzicii folk din Basarabia. Manifestarea este organizată în satul Lopatna, raionul Orhei, pe malul Nistrului, aproape de locul unde a copilărit maestrul, dar și unde și-a petrecut ultimii ani din viață.

Inițiativa de a organiza un Festival al Chitarelor la Orhei, pe malul Nistrului, aparține chiar lui Iurie Sadovnic Orheianu, care intenționa să adune la un loc, pe aceeași scenă, toate chitarele din Moldova și toți artiștii care păstrează vie flacăra muzicii folk și împărtășesc aceleași valori cu ale bardului de la Susleni. Însă plecarea sa prematură din această lume l-a împiedicat să-și realizeze personal visul.

Cu toate acestea, Consiliul Raional Orhei, care se angajase, alături de Iurie Sadovnic Orheianu, să organizeze acest festival, a decis să-i pună ideea în practică, mai mult decât atât, să includă Festivalul Chitarelor în agenda culturală a raionului și să-l desfășoare anual, de acum încolo.

 

Vă vom fi recunoscători dacă ne veți ajuta să promovăm acest frumos eveniment.

 

Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la numărul de telefon +373 602 77 427

https://www.facebook.com/watch/?v=417543607057527&extid=NS-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C-GK2C&ref=sharing 

 

Distribuie