FESTIVALUL CHITARELOR ÎN MEMORIAM IURIE SADOVNIC ORHEIANU SE VA DESFĂȘURA ÎN PERIOADA 4-5 AUGUST ÎN SATUL LOPATNA!

Dragi orheieni și locuitori ai întregii țări! Vă aducem la cunoștință că, în perioada 4-5 august 2023, în satul Lopatna, raionul Orhei, se va desfășura cea de a doua ediție a Festivalului Chitarelor, în memoria regretatului folkist basarabean Iurie Sadovnic Orheianu.

Evenimentul este unul cultural și non-profit și este organizat de Consiliul Raional Orhei, cu scopul de a valorifica patrimoniul cultural-artistic, lăsat moștenire de marele muzician, și de a promova cultura și muzica de calitate. Timp de două zile, vizitatorii vor avea parte de concerte, susținute de nume sonore ale muzicii folk și rock, dar și de alte evenimente cultural-distractive, menite să le asigure vizitatorilor un cadru plăcut și educativ. 

Intrarea în complexul de pe malul Nistrului este liberă! 

Spre deosebire de anul trecut, când pe scena mare au urcat exclusiv trupe și artiști autohtoni, cea de a doua ediție a Festivalului Chitarelor a fost internaționalizată. 

Astfel, pe scena mare de la Lopatna va urca una cea mai veche și îndrăgită trupă rock din România, formația Phoenix. Tot din România, va veni și o altă trupă de top a rock-ului românesc, Semnal M.

Pe lângă artiștii din România, vor mai evolua și un șir de trupe și artiști îndrăgiți din Republica Moldova: Cuibul, Gândul Mâței, Condorii Negri, Lacrimă, formația „Fulger”, Prognoz na Zavtra, Amalgama, grupul de chitariști „Unfolk” din Ungheni,  Gicu Cimbir, Silvia Grigore, ansamblul de copii ai școlii de muzică „Gh. Lupoi” ș.a.

În noaptea dinspre vineri spre sâmbătă, doritorii vor putea petrece în corturi, într-un camping special amenajat, iar seara, după concertul din 4 august, pe malul Nistrului va fi aprins un foc de tabără, unde sunt invitați toți cei care iubesc chitara, deoarece va fi amenajată și o scenă mică pe care va instalat „microfonul liber”, adică oricine dorește și știe să mânuiască chitara, va avea acces liber.

Atașat găsiți programul detaliat al evenimentului. 

Vă așteptăm cu drag și sperăm să ne ajutați să popularizăm acest frumos eveniment!

Imagini Foto
Distribuie