Festivalul – Concurs de importanță Națională ”La Vatra Horelor” s-a desfășurat cu succes în raionul Orhei

Duminică, 05 iunie 2022, raionul Orhei a găzduit Festivalul – Concurs de importanță Națională ”La Vatra Horelor”.

Festivalul  a întrunit 21 de colective din întreaga țară care au prezentat juriului talentul și măiestria dansului popular, dar și aptitudinile instrumentaliștilor din cadrul orchestrelor raionale. Concursul a fost organizat de Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial (CNCPPCI), iar Centrul Raional de Cultură „Andrei Suruceanu” și Secția Cultură din cadrul Consiliului Raional Orhei au avut drept statut de parteneri ai festivalului.  

Cu mesaje de încurajare și apreciere a activității care o desfășoară, participanții la eveniment au fost salutați de Președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu și Primarul Municipiului, Pavel Verejanu.

Oficialii, în calitate de gazdă a evenimentului, dar și amatori ai cântecului și dansului popular și-au manifestat întreaga deschidere pentru desfășurarea mai multor evenimente de acest gen, ceea ce ar contribui la o consolidare a tuturor eforturilor întreprinse pentru promovarea culturii autohtone, dar și a oamenilor de artă, atât din raionul Orhei cât și a întregii țări.

Dinu  Țurcanu, Președintele Raionului Orhei, a menționat în adresarea sa că, domeniul Cultură în raionul Orhei se bucură de o atenție deosebită, iar parteneriatele internaționale care se stabilesc dintre Consiliul Raional Orhei și partenerii săi, vizează în mod prioritar activități de promovare și valorificare a potențialului turistic și cultural.

Primarul municipiului Orhei, dl Pavel Verejanu, a mulțumit organizatorilor pentru că au ales municipiul Orhei drept locație pentru desfășurarea festivalului, iar pentru a asigura participanții și organizatorii de alegerea corectă, domnul Primar a îndemânat pe toți cei prezenți să efectueze o excursie prin orașul Orhei și neapărat să viziteze perla turistică a raionului și municipiului Orhei, cel mai tare loc de distracții și agrement din Republica Moldova – Parcul „OrheiLand”.

Doamna Diana Dicusarî, director al CNCPPCI și organizator principal al Festivalului – Concurs ”La Vatra Horelor”, a mulțumit oficialilor orheieni pentru ospitalitate, dar și pentru susținere în desfășurarea evenimentului propriu zis, iar în semn de recunoștință și apreciere a eforturilor depuse întru Conservarea și Promovarea Patrimoniului Cultural Imaterial la nivel local, a înmânat domnilor Dinu Țurcanu și Pavel Verejanu câte un Trofeu stilizat sculptat de Meșteri Populari ai Republicii Moldova.

Menționăm că, în urma evaluării, ansamblul de cântece și dans “Codru”, care activează în cadrul Centrului Raional de Cultură “Andrei Suruceanu” din Orhei, a fost premiat cu locul I.

Conducerea raionului și municipiului Orhei, adresează și pe această cale sincere felicitări tuturor participanților la concurs cu prilejul finalizării evenimentului, totodată reiterând invitația de a vizita oricând raionul și municipiul Orhei atât cu prilejul desfășurării noilor evenimente culturale, cât și pentru a se bucura de oportunitățile puse la dispoziția locuitorilor, dar și  a oaspeților raionului și municipiului Orhei.

Imagini Foto
Distribuie