Florile Recunoștinței, Diplomă de înalte Aprecieri și un Voucher de 100 mii lei au fost dăruite Școlii de Muzică „Gherasim Lupoi” din Orhei

Astăzi, 19 mai 2022, la Școala de Muzică din municipiul Orhei s-a desfășurat un concert dedicat celor 60 de ani de la fondarea instituției. Pe scena Școlii de Muzică din Orhei, alături de profesorii care activează în cadrul instituției extrașcolare au evoluat cu diverse numere artistice actualii elevi, dar și reputații absolvenți printre care Tatiana Costiuc, Iuliana Beregoi, Pasha Parfeni, Eugen Doibani și alții.

Evenimentul a fost oficializat și de prezența conducerii raionului și municipiului Orhei în frunte cu Președintele Raionului, Dinu Țurcanu și viceprimarul municipiului Orhei, Valerian Cristea. Oficialii au transmis câte un mesaj de felicitare adresat elevilor, cadrelor didactice, dar și administrației instituției care astăzi marchează 60 de ani de activitate. Mesajul domnului Pavel Verejanu, Primarul municipiului Orhei, care se află într-o deplasare de serviciu în Georgia, a fost dat citirii de către consilierul municipal și raional Tatiana Gorea.

Pe lângă cele mai sincere felicitări și urări de Mulți Ani Prodigioși, conducerea raionului și municipiului Orhei a înmânat Diplome de Recunoștință, flori și premii bănești foștilor profesori care au fost prezenți la eveniment, dar și profesorilor care astăzi învață peste 300 de discipoli din raionul și municipiul Orhei măiestria muzicală.

Surpriza cea mare a venit însă atunci când Florile și Diplomele au fost decernate, iar alte daruri nici că nu mai erau așteptate!

Administrația instituției în persoana domnului director Dumitru Colesnic, dar și sala arhiplină a fost luată prin surprindere de către Președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu care, alături de vicepreședintele raionului Orhei, Marina Cravcenco, a înmânat domnului Colesnic un Voucher în valoare de 100 mii lei. Banii urmează a fi alocați prin Decizia Consiliului Raional Orhei, iar destinația acestora va fi direcționată spre dotarea instituției cu echipamente și utilaje de ultimă generație, corespunzătoare cerințelor actuale dictate de era digitală.  

Domnul Președinte Țurcanu a menționat că inițiativa aparține domnului Deputat Ilan Șor, Cetățean de Onoare al municipiului Orhei, care transmite pe această cale cele mai sincere urări de bine tuturor elevilor, părinților, dar și cadrelor didactice cu prilejul aniversării a 60 de ani de activitate a Școlii de Muzică din Orhei.

Menționăm că Școala de Muzică din Orhei a fost înființată mai întâi în satul Chiperceni în luna Septembrie a anului 1961, sub conducerea directorului de atunci Mihai Guzun, iar din septembrie 1966, Școala de Muzică s-a învrednicit de un nou sediu în orașul Orhei, cel care găzduiește până în prezent faimoasa instituție.

lFB LIVE de la eveniment: https://fb.watch/d6gMvkB6I9/ 

Imagini Foto
Distribuie