Gala „Copiii Universului”, ediția 2022

Anual la data de 3 decembrie, întreaga comunitate marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități.

Serviciul de Asistență Psihopedagogică din cadrul Direcției Generale Educație Orhei a desfășurat un eveniment deosebit dedicat copiilor din raionul Orhei cu cerințe educaționale speciale.

Gala denumită "Copiii Universului", este la cea de-a treia ediție și a întrunit mai mulți beneficiari ai Serviciului de Asistență Psihopedagogică (SAP Orhei) din întregul raion, părinții și persoane de tutelă, dar și pedagogii instituțiilor de învățământ ale căror obiectiv este de a sprijini și a acorda o atenție sporită copiilor cu nevoi speciale.

Cu un cuvânt de salut și urări de multă sănătate tuturor celor prezenți, la eveniment au participat și reprezentanții Administrației Publice Locale în persoana domnilor Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei, Pavel Verejanu, Primarul Municipiului Orhei și Silvia Mustovici, Șefa Direcției Generale Educație Orhei din cadrul Consiliului Raional Orhei.

În cadrul evenimentului, mai mulți directori de școli și grădinițe, cadre didactice de sprijin, psihologi, logopezi și președinți CMI au fost apreciați cu flori și Diplome de Recunoștință pentru profesionalismul și abnegația demonstrată în procesul de prestare a serviciilor de suport în educația incluzivă.

Copiii care în ciuda tuturor obstacolelor și provocărilor cu care se confruntă zilnic -  reușesc să  demonstreze performanțe la învățătură sau știu să împartă cu fiecare dintre noi talentul de a desena, de a cânta sau de a mobiliza semenii săi în jurul inițiativelor frumoase, au primit în dar din partea organizatorilor câte un colet oferit cu drag de Partenerii oficiali ai SAP Orhei.

Pentru susținerea acordată Serviciului destinat copiilor cu cerințe educaționale speciale, Ludmila Ungureanu, Șefa Serviciului de Asistență Psihopedagogică din cadrul Direcției Generale Educație Orhei, a mulțumit reprezentanților Administrației Publice Locale, dar și partenerilor care nu sunt indiferenți față de activitatea desfășurată de SAP Orhei, menționând totodată că fiecare gest contează, mai ales în această perioadă grea în care a fost adusă Republica Moldova.

Evenimentul a culminat cu un spectacol pentru copii în prestația actorilor Teatrului „Piciul lui Julien”, care a adus zâmbetul atât pe față micilor spectatori, cât și a seniorilor prezenți.

Imagini Foto
Distribuie