Hotărârea Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a Raionului Orhei Nr.15 din 30 Septembrie 2021

În baza analizei situației epidemiologice determinate de Coronavirusul de tip nou COVID-19, a indicatorilor de sănătate publică, precum și a datelor de acoperire vaccinare s-a constatat, că situația epidemiologică capătă o tendință de agravare.

În ultimele săptămîni, atît în țară, cît și în raionul Orhei se înregistrează o creștere a numărului de cazuri de COVID-19. Pentru ultimele 7 zile incidența COVID-19 a constituit 81 cazuri la 100 mii populație, ce este mai mare față de prima săptămînă a lunii septembrie (27 cazuri). De asemenea, și rata fatalității se menține înaltă, ce constituie 1,99 decese la 100 îmbolnăviri, precum și rata de contagiozitate – 1,41 față de 1,05 pe republică. Raionul Orhei după numărul de cazuri confirmate de COVID-19 se plasează pe locul 12 printre raioane.

Concomitent, aflîndu-ne la etapa a treia a procesului de vaccinare, fiind unica soluție pentru pandemia curentă, pînă la 26 septembrie au fost administrate 41462 doze de vaccin anti-COVID, dintre care prima doză a fost administrată la 23579 persoane, iar numărul total de persoane vaccinate cu ambele doze constituie 17883. Astfel, acoperirea vaccinală pe raion constituie 25,6% cu prima doză și 19,4% cu ambele doze, care este încă una modestă, persistînd riscul sporit de răspîndire în continuare a infecției.

În contextul tendinței procesului epidemic la nivel teritorial, care indică necesitatea menținerii unui nivel sporit de alertă și a răspunsului adecvat la situația epidemiologică care se crează întru prevenirea răspîndirii infecției, Comisia teritorială extaordinară de sănătate publică vă prezintă în documentul PDF anexat ultima Hotărâre din 30 Septembrie 2021

Documete atașate
Distribuie