Hramul Mănăstirii Curchi sărbătorit în Ziua Nașterii Maicii Domnului

Astăzi, 21 septembrie 2021, Mănăstirea Curchi și-a sărbătorit hramul.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Întâistătătorul Bisericii Creștin Ortodoxe din Republica Moldova, Înalt Preasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, iar împreună cu Înalt Preasfințitul Mitropolit Vladimir, slujba praznicală a fost coliturghisită de IPS Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni și PS Siluan egumenul Sfintei Mănăstiri, Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove. 

Zeci de enoriași și un sobor impresionant de preoți, diaconi și călugări au venit la Mănăstirea Curchi pentru a se bucura de Sfânta sărbătoare prin rugăciune! Printre enoriași, cu mesaje de „Întru mulți ani fericiți!” a fost prezentă și conducerea raionului și municipiului Orhei în frunte cu dl Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei și Pavel Verejanu, Primarul municipiului. 

După citirea pericopei evanghelice din cadrul Sfintei Liturghii, Înalt Preasfințitul Mitropolit Vladimir a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit credincioșilor prezenți, despre însemnătatea praznicului sărbătorit, despre cinstirea și slava cea mare cu care Dumnezeu a împodobit-o pe Maica Domnului, despre slavoslovia cea veșnică cu care o laudă puterile cerești și despre slujbele și rugăciunile pe care trebuie să i le aducă Maicii Domnului toți credincioșii.

Serviciul divin praznical s-a încheiat cu un Te-Deum de mulțumire, iar la  încheierea serviciului divin dedicat sărbătorii hramului, PS Siluan a menționat că astăzi este sărbătorit cel de-al douăzeci și doilea hram al mănăstirii. Preasfinţia Sa a mulțumit tuturor ctitorilor și oaspeților, precum și tuturor credincioșilor prezenți la slujba de sărbătoare, care au arătat dragoste față de Maica Domnului și mănăstirea Curchi, venind în zi de prăznuire să o cinstească pe cea care este mijlocitoarea noastră în fața Prea Sfintei Treimi.

Imagini Foto
Distribuie