Inaugurarea monumentului înălțat în memoria Eroilor comunei Ciocîlteni

Astăzi, 4 septembrie 2021, în satul Ciocîlten, raionul Orhei, s-a desfășurat ceremonia de deschidere oficială a monumentului Eroilor comunei Ciocîlteni căzuți în luptele de pe Nistru și Afganistan, precum și a celor care au participat la lichidarea consecințelor avariei atomice din Cernobîl.

Zeci de locuitori ai comunei cu flori și gânduri luminoase au venit să aducă un omagiu Eroilor care astăzi nu mai sunt în viață, dar pe parcursul anilor le-au fost vecini, colegi de clasă, frați rude apropiate sau chiar fii.

Alături de locuitorii comunei Ciocîlteni și de primarul comunei, dl Tudor Digori, la ceremonie au fost prezenți un grup de veterani, participanți la războil de pe Nistru, combatanți în rezervă din cadrul Batalionului cu destinație specială „Fulger”  și conducerea raionului Orhei în persoana domnului Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei și Tatiana Platon, vicepreședintele raionului responsabilă de domeniile Cultură, Asistență Socială și Protecția Familiei.

În adresare sa către cei prezenți, domnul Președinte Țurcanu a menționat că este de datoria fiecăruia dintre noi să păstrăm amintirea veșnică Eroilor care și-au dat viața întru apărarea țării și a misiunii încredințate acestora de întregul popor.

Domnul Primar al comunei Ciocîlteni, Tudor Digori,  din numele comunității care o administrează s-a închinat și a mulțumit rudelor Eroilor a căror memorie astăzi a fost omagiată, dar și celor care astăzi au decis să uite puțin de treburile casnice și au decis să fie prezenți la unul din cele mai sufletești evenimente din ultima perioadă desfășurate în comuna Ciocîlteni.

Totodată, domnul Digori a menționat că inaugurarea acestui monument se datorează inclusiv suportului Financiar acordat comunei Ciocîlteni de Consiliul Raional Orhei, mulțumind pe această cale domnului Președinte al Raionului Orhei și întregii echipe de conducere al raionului Orhei.

 

Sub intonarea Colectivului de Fanfară din cadrul Centrului Raional de Cultură „Andrei Suruceanu”, după un recital de cîntece și poezii în prestația copiilor din comuna Ciocîlteni, cu binecuvântarea preotului Paroh din localitate au fost depuse flori la monument și adusă recunoștință și slavă Eroilor orheieni.

Imagini Foto
Distribuie