Investițiile în infrastructura rutieră a raionului Orhei continuă!

Surpriză cu ocazia sărbătorilor pascale, pentru locuitorii satului Pohorniceni, raionul Orhei.

Echipa Partidului „ȘOR” a dat startul renovării unuia dintre drumurile principale din localitate, care zeci de ani a fost într-o stare dezastruoasă. Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și reprezentanții formațiunii sale susțin că investițiile în infrastructura rutieră, dar și dezvoltarea localităților rurale, în general, reprezintă o prioritate. Și asta pentru a le oferi acestora o perspectivă și pentru a-i convinge pe cei plecați în străinătate să revină acasă.

Localnicii spun că au așteptat zeci de ani renovarea acestui drum.

„Ne era foarte greu să ne deplasăm pe acest drum. Atât adulții, cât și copiii întâmpinau dificultăți, atunci când mergeau la școală sau grădiniță”, a spus o locuitoare a satului Pohorniceni.

„De când sunt mică, am umblat prin noroi pe acest drum și am tot sperat că va fi renovat ba de către un primar, ba de către altul și nimeni nu a mai făcut nimic. Cu ajutorul lui Ilan Șor, mergem acum pe asfalt”, a adăugat o pensionară.

„Anterior, acest drum era groaznic. Lângă poarta mea, era o văgăună unde, după fiecare ploaie, se aduna multă apă, care ajungea în curte. Era imposibil să mergi pe drum. Și așa m-am chinuit de când eram mică. Le mulțumim tuturor celor care au renovat acest drum! Le mulțumim în special dlui Ilan Șor și primarului, care își dau străduința pentru sat”, a menționat o altă pensionară din Pohorniceni.

Potrivit primarului satului Pohorniceni, Ianec Corobciuc, drumul renovat este calitativ și de durată. 

„Exprimăm mulțumiri Consiliului raional Orhei pentru susținere. În bugetul local nu am avut bani suficienți pentru renovarea drumurilor. Noi am alocat 630 de mii de lei, iar din bugetul raional, au fost alocați aproximativ 400 de mii de lei. Satul nostru este asfaltat în proporție de 30%. Trei ani la rând, renovăm câte o porțiune de drum. Anul acesta am reușit să reparăm un drum mai lung. Sperăm că, în următorii ani, să avem drumuri bune în tot satul”, a precizat primarul Ianec Corobciuc. 

În context, președintele Consiliului raional Orhei, Dinu Țurcanu, a reiterat că dezvoltarea tuturor localităților din raionul Orhei și nu doar reprezintă o prioritate.

„Suntem bucuroși și mândri că am reușit să implementăm încă un proiect de anvergură, la Pohorniceni, una dintre localitățile cu mari perspective din raionul Orhei. Crearea condițiilor decente de trai în localitățile rurale este o prioritate”, a menționat Dinu Țurcanu. 

Recent, reprezentanții Partidului „ȘOR” au prezentat Strategia de dezvoltare a raionului Orhei, pentru anii 2022-2027, care prevede modernizarea a câte 14 localități pe an. Mai exact, vor fi renovate instituțiile de învățământ, Centrele medicilor de familie, Casele de Cultură, vor fi amenajate spațiile verzi etc. Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a dat asigurări că, în doar câțiva ani, raionul Orhei va deveni un raion de vis. 

„Satele Moldovei sunt depopulate nu doar pentru că nu au locuri de muncă mai bine plătite, ci pentru că în multe dintre acestea nu ai siguranță, condiții normale în școli și grădinițe, acces la apă, canalizare și drumuri asfaltate. Eu și echipa mea, însă, ne dorim normalitate în toate, o infrastructură publică modernă și pe toți cetățenii acasă. Iată de ce, de ani buni, investim în proiecte vitale pentru oameni. Vrem să le oferim satelor și micilor localități șansa dezvoltării. Trebuie să înțelegem faptul că, dacă toate localitățile vor fi prospere, cu toții vom avea de câștigat. Am spus și repet, în doar câțiva ani, raionul Orhei va deveni un raion de vis. Cu încredere și speranță, vom schimba lucrurile în bine în toată țara”, este mesajul transmis de Ilan Șor.

Aproape 80% din drumurile din orașul Orhei, inclusiv toate cele principale, au fost reparate. De asemenea, au fost amenajate mai multe curți de bloc. În ceea ce privește raionul Orhei, echipa lui Ilan Șor a construit mai multe proiecte de infrastructură. Cel mai mare, de la destrămarea URSS încoace, este drumul Susleni-Jora de Mijloc, care are o lungime de aproape 10 kilometri.

Imagini Foto
Distribuie