ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Slujba de Sfințire a Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din satul Butuceni

Astăzi, 30 octombrie 2021, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Preasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a oficiat Slujba de Sfințire a Bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din satul Butuceni, complexul monahal Butuceni, raionul Orhei.

Biserica a fost târnosită cu Sfântul și Marele Mir, stropită cu apă sfințită, iar mai apoi, a urmat Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS Mitropolit Vladimir.

Ceremonia a fost consfințită și de un sobor de preoți, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul monastic.

La slujbă au fost prezenți zeci de enoriași, ctitori ai bisericii precum și oficialități în persoana domnului Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei, Cristina Gandrabur, Primarul comunei Trebujeni, Pavel Verejanu, Primarul Municipiului Orhei și Diana Memeț, Șef Direcție din cadrul CRO.

În timpul Vohodului mic, pentru munca depusă și merite deosebite, Prea Cuviosul Părinte Arhimandrit Vladimir, starețul complexului monastic din satul Butuceni s-a învrednicit de a primi din partea Mitropolitului distincții bisericești și binecuvântare arhipăstorească.

La finalul Serviciului divin a fost oficiat un Tedeum de mulţumire, după care Mitropolitul Vladimir a rostit un cuvânt de învățătură cu referire la importanța actului de sfințire a Sfântului Prestol și a bisericii, explicând totodată și sensurile duhovnicești ale pericopei evanghelice citite în cadrul Sfintei Liturghii.

Arhipăstorul a apreciat osteneala şi efortul parohului bisericii, ctitorilor și binefăcătorilor precum şi dăruirea tuturor celor implicați în edificarea acestui sfânt locaș.

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova ÎPS Mitropolit Vladimir, la finalul Serviciului divin a fost oferit un cuvânt de salut Președintelui Raionului Orhei, domnului Dinu Țurcanu și Primarului comunei Trebujeni, Cristina Gandrabur. Oficialii au mulțumit Înalt Preasfințitului Mitropolit Vladimir pentru Sfânta Liturghie oficiată în biserica satului Butuceni, dar și pentru binecuvântarea de care se bucură atât enoriașii prezenți astăzi la sfânta Liturghie, cât și întreg raionul Orhei onorat din nou de vizita Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir.

Drept amintire a rugăciunii comune de astăzi, toți cei prezenți au primit în dar din partea Întâistătătorului câte o carte bisericească care include Noul Testament.

Imagini Foto
Distribuie