ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Slujba de Sfințire a Bisericii „Sfânta Treime” din satul Zorile

Astăzi, 29 august 2021, în zi de Duminică, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Slujba de Sfințire a Bisericii „Sfânta Treime” din satul Zorile, raionul Orhei.

Biserica a fost târnosită cu Sfântul și Marele Mir, stropită cu apă sfințită, iar, mai apoi, a urmat Sfânta Liturghie oficiată de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova în lăcașul de cult ce poartă hramul „Sfânta Treime”.

Ceremonia a fost consfințită și de un sobor de preoți, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de soliștii reputatului cor monastic de la Mănăstirea Curchi, raionul Orhei. 

La slujbă au fost prezenți zeci de enoriași, ctitori ai bisericii precum și oficialități în persoana  domnului Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei, Igor Panfil, Primarul comunei Zorile, Pavel Verejanu, Primarul Municipiului Orhei, Ilia Pranețchi, Primarul comunei Cucuruzeni și vicepreședinții raionului Orhei.

În timpul Vohodului mic, pentru munca depusă și merite deosebite, mai mulți preoți și ctitori ai lăcașului sfânt s-au învrednicit de a primi din partea Mitropolitului decorații bisericești și binecuvântare arhipăstorească.

La finalul Serviciului divin a fost oficiat un Tedeum de mulţumire, după care Mitropolitul Vladimir a rostit un cuvânt de învățătură cu referire la importanța actului de sfințire a Sfântului Prestol și a bisericii, explicând totodată și sensurile duhovnicești ale pericopei evanghelice citite în cadrul Sfintei Liturghii.

Arhipăstorul a apreciat osteneala şi efortul parohului bisericii, ctitorilor și binefăcătorilor precum şi dăruirea tuturor celor implicați în edificarea acestui sfânt locaș.

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova ÎPS Mitropolit Vladimir, la finalul Serviciului divin a fost oferit un cuvânt de salut Președintelui Raionului Orhei, domnului Dinu Țurcanu și Primarului comunei Zorile, domnului Igor Panfil. Oficialii au mulțumit Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir pentru Sfânta Liturghie oficiată în biserica satului Zorile, dar și pentru binecuvântarea de care se bucură atât enoriașii prezenți astăzi la sfânta Liturghie, cât și întreg raionul Orhei onorat de vizita Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir.

Drept amintire a rugăciunii comune de astăzi, toți cei prezenți au primit în dar din partea Întâistătătorului iconițe și cărțulii cu sfinte rugăciuni.

Imagini Foto
Distribuie