Izvorul din centrul comunei Mîrzești a devenit un obiectiv social important pentru satele Mîrzaci și Mîrzești. Astăzi acesta a fost inaugurat și sfințit într-o atmosferă festivă!

Astăzi, Ziua Internațională a familiei a fost omagiată și în comuna Mîrzești, raionul Orhei. Aceasta a fost marcată de inaugurarea Izvorului recent renovat ce „unește” satele Mîrzaci și Mîrzești, dar și locuitorii acestora.

Cu efortul oamenilor de bună credință din satele Mîrzaci și Mîrzești, datorită contribuției autorităților publice locale și centrale, datorită insistenței domnului Primar Vitalie Berezanțev și a băștinașilor din Diasporă, Izvorul din apropierea terenului de fotbal din comună a fost amenajat, iar Crucea Sfântă de la Izvor a fost înlocuită cu una nouă, deoarece ce-a existentă nu mai putea fi restaurată.

Pentru a majora gradul de utilitate socială al „centrului istoric” al comunei, în apropiere nemijlocită a fost construit și un foișor pentru a găzdui diverse activități de agrement, iar spațiul verde din jur a fost valorificat de către localnici prin plantarea copacilor și florilor multianuale.  

La sărbătoarea „de suflet” a locuitorilor comunei Mîrzești, a fost prezent și Președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, însoțit de cele două fiice care au decis ca de Ziua Internațională a Familiei să-i fie alături la evenimentele care se desfășoară în raza municipiului și raionului Orhei.

Domnul Președinte, Dinu Țurcanu, a felicitat locuitorii comunei Mîrzești cu prilejul finalizării lucrărilor de amenajare a Izvorului Strămoșesc amplasat în inima comunei, făcând totodată un apel către tânăra generație de a prelua acest exemplu de mobilizare pentru situațiile când acțiunile de voluntariat vor fi necesare la împrospătarea ulterioară a aspectului vizual, cel puțin a spațiului verde din jurul Izvorului, foișorului și a Sfintei Cruci. În schimb, domnul Țurcanu a menționat că va încerca să identifice soluții pentru amenajarea terenului de fotbal și volei din apropiere!

Primarul comunei Mîrzești, Vitalie Berezanțev, a mulțumit tuturor celor prezenți la eveniment și care au contribuit la realizarea acestui proiect important pentru comuna care o administrează.

Domnul Primar a menționat că în curând urmează a fi implementate o serie de noi proiecte grandioase în satele Mîrzești și Mîrzaci datorită Consiliului Raional Orhei și personal a domnului Ilan Șor, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, care au decis includerea comunei Mîrzești printre primele localități care vor fi reabilitate potrivit Strategiei de Dezvoltrare a Raionului Orhei pentru următorii cinci ani.

Imagini Foto
Distribuie