Jur să fiu cetăţean devotat Republicii Moldova!

„Jur să fiu cetăţean devotat Republicii Moldova, să respect cu sfinţenie Constituţia şi celelalte legi ale ei, să nu întreprind nici o acţiune care i-ar prejudicia interesele şi integritatea teritorială!”

În prezența Președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, într-o atmosferă solemnă, dar totodată oficială, un nou CETĂȚEAN al Republicii Moldova a depus Jurământ de Credință, luându-și angajament să respecte cu sfințenie Constituția și Legile țării noastre.

După o perioadă îndelungată de timp petrecută pe meleagurile Republicii Moldova, doamna Irina Șoproncu, originară din Federația Rusă, și-a manifestat dorința de a dobândi cetățenia moldovenească. 

Menționăm că Protocolul prevede ca Jurământul să fie dat în raionul în care cetățeanul locuiește la momentul perfectării setului de documente necesare pentru obținerea cetățeniei și, în cazul dat acesta a fost respectat și executat conform prevederilor prevăzute în Legea Cetățeniei Republicii Moldova nr. 1024/2000 cu privire la Dobândirea cetățeniei Republicii Moldova.

Președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, i-a urat doamnei Șoproncu doar gânduri bune și luminate îndreptate spre consolidarea eforturilor de a aduce aport și plus valoare comunității și în deosebi raionului Orhei.

Imagini Foto
Distribuie