Jurământul de Credință Republicii Moldova dat în prezența domnului Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei.

„Jur să fiu cetăţean devotat Republicii Moldova, să respect cu sfinţenie Constituţia şi celelalte legi ale ei, să nu întreprind nici o acţiune care i-ar prejudicia interesele şi integritatea teritorială”

Astăzi, 29 octombrie 2021, în prezența Președintelui Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu, a Șefei Direcției Administrație Publică, Relații cu Publicul și Protocol, d-na Diana Memeț și a Specialistului Principal din cadrul Consiliului Raional Orhei, dl Alexandru Malai, într-o atmosferă solemnă, dar totodată și oficială, au depus jurământul de credință Republicii Moldova doi Cetățeni noi pentru care Republica Moldova a devenit nu doar țară gazdă, dar și a doua Patrie! 

După o perioadă îndelungată de timp petrecută pe meleagurile țării noastre, dorința de a dobândi cetățenia moldovenească s-a împlinit pentru doi domni, originari din Siria, țară situată în Asia de Vest.

Președintele Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu le-a urat noilor concetățeni doar gânduri bune și luminate îndreptate spre consolidarea eforturilor de a aduce aport comunității și în deosebi raionului Orhei care cu drag a oferit oaspeților sirieni oportunități de acomodare și de realizare a ambițiilor și obiectivelor ce și le-au propus. 

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul respectării Protocolului prevăzut în Legea Cetățeniei Republicii Moldova nr. 1024/2000 cu privire la Dobândirea cetățeniei Republicii Moldova.

Proaspeții Cetățeni și-au exprimat recunoștința pentru toţi cei care le-au creat condiții de integrare pe parcursul ultimilor ani de aflare pe teritoriul Moldovei și le-au oferit posibilitatea de a studia limba de Stat, precum și de a obține rezultatele care și le-au propus la fel ca toți ceilalți, chiar dacă până în prezent erau străini pe meleagurile Republicii Moldova.

Imagini Foto
Distribuie