La mulți ani, Orhei! Hramul și ziua orașului sunt sărbătorite cu muzică, voie bună, un marș pe ritmuri de fanfară, concert și focuri de artificii

Este mare sărbătoare la Orhei, acolo unde este marcat Hramul și ziua orașului, cu muzică, voie bună, un recital susținut de renumita Fanfară de la Orhei, târguri ale meșterilor populari, bucate tradiționale, concert și focuri de artificii.

Locuitorii și oaspeții municipiului sunt așteptați, în inima orașului Orhei, inima Codrilor, să petreacă în mod onorabil, de dimineață până seara târziu, și să se simtă mândri de orașul Orhei, cel mai frumos și curat oraș din țară. Organizatorii au pregătit mai multe surprize pentru toți cei prezenți la sărbătoare. 

De dimineață, la biserica „Sfântul Dumitru” din Orhei a fost oficiată slujba dedicată Hramului. Ulterior, locuitorii și oaspeții municipiului, care s-au adunat la lăcașul sfânt, au format o coloană și au mers în marș, pe ritmuri de fanfară, spre centrul orașului, acolo unde au avut loc depuneri de flori la monumentul domnitorului Vasile Lupu. De asemenea, reprezentanții autorităților locale, deputați și oaspeți din străinătate, prezenți la eveniment, au ținut discursuri. 

„Vă mulțumesc că ați venit să sărbătorim împreună ziua orașului Orhei, cel mai frumos oraș din țară, datorită echipei Partidului „ȘOR”. În pofida vremurilor grele pe care le trăim, noi reușim să schimbăm lucrurile în bine. Fie ca sf. Dumitru să ne protejeze de toate relele. La mulți ani, dragi orheieni! La mulți ani, Orhei”, este mesajul de felicitare transmis de primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu. 

„Atmosfera de aici este una fantastică. M-am bucurat să văd biserica plină, când am asistat la slujba dedicată Hramului. Republica Moldova are un exemplu bun de urmat, datorită orheienilor care au crezut, începând cu anul 2015, în echipa lui Ilan Șor, și care s-au apucat strâns de mână și au construit. Este demonstrat că atunci când credem, muncim, perseverăm, nimic nu ne poate sta în cale. Dacă Republica Moldova are un viitor, acest viitor se numește municipiul Orhei. Suntem mândri de ce am făurit împreună și vă asigur că vom face lucruri frumoase pentru întreaga țară”, a dat asigurări președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu. 

La rândul său, primarul, cetățeanul de onoare al municipiului și raionului Orhei, deputatul Ilan Șor, datorită căruia orașul și-a schimbat aspectul în totalitate, a transmis, prin videoconferință, un mesaj emoționant. 

„Dragi prieteni, mă simt de parcă ar fi ziua mea de naștere. Și asta pentru că în orașul Orhei, eu m-am format ca om, politician, manager, o persoană care a înțeles cum poate fi administrat un oraș și că se poate de trăit altfel. În acest oraș, mi-am dat cuvântul de onoare că nu voi face niciun pas înapoi, până când voi schimba lucrurile în bine în toată țara. Vorba cântecului: Pe noi ne bat, dar noi zburăm. Indiferent cât ne-a fost de greu, de dureros, întotdeauna am mers înainte. Cu fiecare zi ce trece, ne-am străduit și ne străduim ca în orașul nostru să fie din ce în ce mai bine. Au încercat să ne copieze, dar nu le-au reușit. Și asta deoarece, caracterul, scopurilor și visurile orheienilor sunt diferite de ale altora. Dragii mei orheieni, nu voi uita niciodată că mi-ați acordat votul de încredere, vă voi fi recunoscător toată viața pentru asta și voi face tot posibilul ca Orheiul să devină cel mai frumos oraș din lume. Pe mine nu mă interesează cât vor lupta cu mine, eu sunt convins că vom reuși, de dragul fiecărui cetățean. Vă mulțumesc și vă iubesc”, a declarat Ilan Șor.  

Cu un mesaj de felicitare a venit și deputatul Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova.

„Cei 468 de ani arată că Orhei este încă un oraș tânăr. Cu toate acestea, este cel mai frumos și curat oraș din țară. Vă felicit că ați avut încredere în Ilan Șor și, începând cu 2015, Orheiul a început să se dezvolte cu pași repezi. Le doresc tuturor orheienilor și locuitorilor întregii țări multă sănătate, îi rog pe preoții de la Biserica „Sfântului Dumitru” să se roage pentru pace și sănătate pentru toți cetățenii. La mulți cu sănătate și prosperitate”, a afirmat Reghina Apostolova. 

La rândul său, deputatul Vadim Fotescu a declarat următoarele: 

„Iubesc foarte mult Orheiul. Vă felicit cu ocazia faptului că acest oraș este administrat de o echipă profesionistă și că proiectele bune pentru oameni continuă să fie implementate, în pofida tuturor obstacolelor. Vă doresc sănătate, să fie pace în casele dumneavoastră și în lume. Să aveți cât mai multe motive de bucurie și încredere în ziua de mâine”, a menționat Vadim Fotescu. 

„În aceste vremuri deloc liniștite, marele mucenic Dimitrie și Dumnezeu să vă păzească, ocrotească, să trimită pace și liniște în casele și sufletele voastre. Nicio încercare nu poate fi peste puterile noastre, atât timp cât Dumnezeu este cu noi. La mulți ani, dragi orheieni! La mulți ani, Orhei”, a declarat Prea Sfințitul Episcop de Orhei, Siluan Șalari, vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove. 

Oaspeții de onoare ai municipiului Orhei, primarul municipiului Satu Mare din România, Gábor Kereskényi, și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, au salutat faptul că orașul Orhei se dezvoltă, în pofida vremurilor complicate pe care le trăim, și le-au transmis tuturor localnicilor urări de bine și sănătate. 

Manifestațiile dedicate Hramului orașului Orhei vor continua cu un concert de zile mari, la care vor evolua artiști autohtoni, dar și din străinătate, care reprezintă o surpriză pregătită de organizatori.

Imagini Foto
Distribuie