Lansarea primului LABorator de FABricație digitală din Regiune!

Astăzi, 29 ianuarie, ora 11:00, la Biblioteca Publică Raională „Alexandru Donici” din Orhei s-a desfășurat lansarea primului LABorator de FABricație digitală din regiune - FabLab Orhei și inaugurarea BiblioHub-ului destinat tuturor vizitatorilor Bibliotecii Publice.

La eveniment au participat mai mulți oficiali printre care doamna Marina Tauber, deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Politic „ȘOR”, Tatiana Platon, vicepreședintele raionului Orhei responsabilă de domeniul asistență socială și cultură, Pavel Verejanu, primarul municipiului Orhei și Irina Bogaciuc, vicepreședintele raionului Orhei, responsabilă de domeniul Sănătate Publică, Educație, Tineret și Sport.

Potrivit coordonatorilor de Proiect, FabLab Orhei reprezintă un spațiu dotat cu echipamente și utilaje de ultimă generaţie: 2 imprimante 3D, Laser cutter, Mașină de cusut, Vinyl cutter, stație de sudare, asistate de calculator, destinat celor pasionați de tehnologii, inovație și meșterit care servesc drept platformă de inovare și învățare aplicată. Acesta este un spațiu de implicare comunitară, creativitate, antreprenoriat, educație, echipat cu o serie de instrumente flexibile controlate de calculator, pentru a ajuta creatorii și inventatorii să aducă la viață „aproape orice” idee, proiect sau produs, de diferite grade de complexitate și din diverse materiale: plastic, lemn, textile și vinil.

FabLab Orhei este partea a rețelei internaționale FabLab și a fost lansat în cadrul Bibliotecii Raionale „Alexandru Donici” cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID, Suedia și UK, în parteneriat cu Consiliul Raional Orhei.

În cadrul aceluiași eveniment s-a inaugurat și spațiul de recreere, creativitate și comunicare pentru membrii comunității – denumit BiblioHub. Aici poate veni oricine să se relaxeze, să asculte muzică, să participe la jocuri de societate, să comunice cu prietenii și altele. BiblioHub este un proiect inițiat de bibliotecă și finanțat integral de Consiliul Raional Orhei.

Imagini Foto
Distribuie