Mesaj de felicitare al Președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, cu ocazia Hramului cinstit de pomenirea Minunii Sfântului Arhanghel Mihail

În ziua de 19 septembrie creștinii-ortodocși sărbătoresc pomenirea minunii Sfântului Arhanghel Mihail:

"În secolul V, în orașul antic Colose, păgânii au dorit să distrugă o biserică schimbând cursul unui izvor și îndreptându-l spre biserică. Preotul, văzând că apa vine cu multă putere, a îngenuncheat în fața altarului, s-a rugat lui Dumnezeu ca să-i izbăvească de această nenorocire. Imediat s-a arătat Arhanghelul Mihail și lovind cu un toiag în fața altarului s-a făcut o gaură adâncă, iar apa s-a revărsat în aceasta. Astfel, biserica și enoriașii au fost izbăviți de tragedie"

În această zi, creștinii ortodocși obișnuiesc să meargă la Sfânta Liturghie pentru a prăznui Minunea Sfântului Arhanghel Mihail. Totodată, în multe localități din țară se sărbătorește hramul.

În raionul Orhei, hramul este sărbătorit în satele s.Voroteț, s.Sirota, s.Jora de Sus, s.Tîrzieni, s.Morozeni, s.Podgoreni, s.Vîșcăuți și în o parte a satului Susleni.

În acest context, conducerea raionului Orhei aduce cele mai sincere felicitări și urări de bine tuturor creștinilor care își cinstesc hramul localității, iar din numele Partidului Politic „ȘOR”, al echipei de aleși locali și din numele echipei Consiliului Raional Orhei, dat fiind faptul că Republica Moldova la fel ca multe țări din lume respectă măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19,  vă aducem la cunoștință că vor fi organizate multiple show-uri de focuri de artificii pentru a compensa cât de puțin lipsa noastră de la festivitățile care se organizau tradițional în cinstea Hramului.

”Dragi locuitori ai satelor Voroteț, Sirota, Jora de Sus, Tîrzieni, Morozeni, Podgoreni, Vîșcăuți și ai satului Susleni, astâzi gândurile și sufletele noastre sunt alături de fiecare dintre dumneavoastră, iar faptele ne determină să vă creăm atmosfera de sărbătoare în limita impusă de autorități. Cu toate acestea, sper ca să  apreciați efortul nostru efectuat pe parcursul ultimei perioade manifestat prin fapte concrete și proiectele de reabilitare a rețelelor de iluminat public stradal, inaugurare a terenurilor de joacă pentru copii, reabilitare de drumuri și infrastructură socială precum și celelalte investiții efectuate toate din pura dorință de a face localitățile Dvs. mai atractive, mai vii și mult mai prielnice pentru noi și noi generații !”

Împreună le vom reuși pe toate! 
La mulți, mulți ani!

Cu drag, 
Dinu Țurcanu
Președintele Raionului Orhei

Imagini Foto
Distribuie