Mesajul de felicitare al Președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, cu ocazia ZILEI ARMATEI NAȚIONALE

În fiecare an, la 3 septembrie, poporul Republicii Moldova marchează Ziua Armatei Naționale. Astăzi Armata Națională împlinește 30 de ani de la fondare! Această zi este sărbătorită nu doar de cei care poartă uniformă, dar și de toți bărbații ce au făcut serviciul militar, familiile acestora și nu în ultimul rând doamnele și domnișoarele pentru care cuvintele disciplină, uniformă militară și datorie față de patrie sunt trecute prin propria experiență.

Cu prilejul acestei sărbători, Președintele Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu, adresează un mesaj de felicitare tuturor celor care astăzi exercită serviciul militar precum și militarilor în rezervă care au servit și continue să servească Republicii Moldova:

 „Ziua Armatei Naţionale este sărbătoarea profesională a tuturor celor care din 1991 şi până în prezent, au depus un jurământ de credinţă Patriei şi au îndeplinit datoria cu onestitate, profesionalism şi devotament.

Astăzi suntem în drept să afirmăm că dumneavoastră sunteţi forţa pe care fiecare cetăţean al Republicii Moldova poate conta.

Ați fost implicați în conflicte unde era inevitabil portul de armă, ați fost implicați în asigurarea ordinii publice și salvarea vieților omenești, ați fost primii scoși pe teren în situațiile de lichidare a consecințelor cauzate de calamități naturale și, în acest context, vreau să afirm cu certitudine că ați fost și veți rămâne în inimile întregului popor adevărații Eroi ai Patriei.

Din numele conducerii raionului Orhei, al Primarilor și aleșilor locali, al echipei parlamentare conduse de domnul Ilan Șor și Marina Tauber, precum și din numele fiecărui orheian vreau să Vă exprimăm toată recunoștința față de munca Dumneavoastră și să vă urăm un La mulți ani binecuvântați!”

Cu deosebit Respect,

Dinu ȚURCANU
Președintele Raionului Orhei

Distribuie