Mesajul de felicitare al Președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, cu prilejul Hramurilor sărbătorite de Nașterea Maicii Domnului

Astăzi, 21 septembrie, creștinii ortodocși din Republica Moldova sărbătoresc Nașterea Sfintei Fecioare Maria – Maica Domnului și Mântuitorului Iisus Hristos.

Numită în popor și Sfânta Maria cea Mică, această sărbătoare este una dintre cele 12 sărbători împărătești de peste an din calendarul bisericesc creștin-ortodox.

Sărbătoarea Sfânta Maria cea Mică este așteptată în toate localitățile din Republica Moldova, dar mai ales în cele ale căror biserici poartă numele Nașterii Maicii Domnului, unde se serbează Hramul bisericii și al localității.

În acest context, Președintele Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu, adresează cele mai sincere felicitări și urări de bine locuitorilor satelor Curchi, Cucuruzeni, Mârzaci, Brănești, Butuceni și Morovaia, localități din raionul Orhei unde astăzi se prăznuiește Hramul lăcașului Sfânt.

„Din numele Consiliului Raional Orhei, al echipei de Primari și consilieri locali, precum și din numele echipei parlamentare a Partidului Politic „ȘOR” conduse de prietenul nostru comun, dl Ilan Șor, vă adresez sincere felicitări cu ocazia frumoasei sărbători care marchează Hramul localităților Dumneavoastră! Gândurile noastre senine sunt îndreptate spre fiecare dintre Dumneavoastră cu urări de mult belșug, sănătate și bunăstare satelor în care locuiți sau care vă sunt de baștină și astăzi sărbătoresc Sfintele Hram. 
Din considerente bine cunoscute impuse de Comisia Națională pentru Sănătate Publică, anul acesta suntem nevoiți să renunțăm la ceremoniile festive, dar cu toate acestea, printr-o decizie comună a conducerii raionului Orhei și a localităților Dvs, s-a decis să aducem atmosfera de sărbătoare prin lansarea focurilor de artificii în satele unde astăzi se sărbătorește Hramul. Astfel, dorim să reiterăm încă odată toată recunoștința față de fiecare dintre Dumneavoastră pentru încrederea și susținerea de care ne bucurăm zilnic!

La mulți ani și toți binecuvântați!”

Cu deosebit Respect,
Dinu ȚURCANU
Președintele Raionului Orhei

Imagini Foto
Distribuie