Mesajul Președintelui Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, cu prilejul sărbătoririi Hramurilor în cinstea Acoperământului Maicii Domnului

Astăzi, 14 octombrie, creștinii ortodocși sărbătoresc Acoperământul Maicii Domnului, sărbătoare mai numită în popor „Procoavele”. „Se spune că la Constantinopol, în Biserica de la Vlaherne, unui diacon i s-a arătat pe cer născătoarea de Dumnezeu care își ținea acoperământul, aceasta simbolizând faptul că îi protejează pe toți cei care i se roagă”.

Maica Domnului este considerată protectoarea capitalei Republicii Moldova, Chișinăului, dar și altor localități din țară, printre care treisprezece sate din raionul Orhei care astăzi își sărbătoresc Hramul localității.

În acest context, Președintele raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu, din numele Consiliului Raional Orhei și a echipei de primari și aleși locali ai satelor și comunelor în care este astăzi sărbătorit Hramul localității,  adresează sincere felicitări tuturor locuitorilor satelor: Bolohani, Andreevca, Clișova, Ocnița Răzeși, Pocșești, Noroceni, Jora de Mijloc, Mitoc, Pelivan, Șercani, Trebujeni, Vatici, Zahoreni, dar și locuitorilor Chișinăului și a tuturor localităților din țară în care cinstesc sfânta sărbătoare de astăzi.

Fie ca Sfânta Născătoare de Dumnezeu să vă ocrotească de toate relele, ispitele și bolile. Armonia și belșugul să persiste în casele Dumneavoastră, iar localităților Dvs. le urăm dezvoltare durabilă și cât mai multe realizări frumoase!

Ce ține de implementarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii, de creare a condițiilor decente de trai și de reabilitare a instituțiilor de menire socială, echipa noastră zilnic depune efort alături de domnul Ilan Șor și doamna Marina Tauber, însoțiți de întreaga fracțiune parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” și nu în ultimul rând de fiecare dintre Dumneavoastră prin încrederea și susținerea care ne-o acordați. Suntem siguri că împreună vom reuși să realizăm multe lucruri frumoase, iar satele noastre vor recăpăta faima și belșugul cel de altă-dat!

Conducerea raionului Orhei astăzi s-a străduit să fie prezentă în mai multe sate ale raionului pentru a sărbători Hramul localităților alături de enoriașii care au decis să meargă în primele orei ale zilei la sfânta și duhovniceasca biserică din localitate. Astfel, dl Dinu Țurcanu, Președintele raionului Orhei a fost prezent în satul Bolohani, iar vicepreședinții raionului – dl. Victor Perțu, Tatiana Platon, Irina Bogaciuc și Marina Cravcenco s-au bucurat de sfânta liturghie care a prilejuit hramul satelor Trebujeni, Mitoc, Vatici și Pelivan.

Din cauza restricțiilor impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, nu avem ocazia de a organiza cu prilejul Hramului o sărbătoare pe cinste în localitățile Dumneavoastră, dar conducerea raionului Orhei împreună cu Primarii care vă reprezintă a decis să lanseze în localitățile care își sărbătoresc Hramul o serie de focuri de artificii care vor fi vizibile la ora 21:00 simbolizând astfel gândurile noastre luminoase care sunt astăzi îndreptate spre fiecare dintre Dumneavoastră!

La mulți ani, dragi locuitori ai raionului Orhei!
La mulți ani tuturor!

 

Cu drag și deosebit Respect,

Dinu ȚURCANU
Președintele Raionului Orhei

Imagini Foto
Distribuie